Prajituri

Prajitura insiropata cu lamaie

Prajitura insiropata cu lamaie

Prajitura insiropata cu lamaie reprezinta o explozie de arome racoritoare, dar si dulci in acelasi timp.  Preparata destul de usor si de rapid, aceasta prajitura clasica cu lamaie este in acelasi timp si foarte spornica. Din cantitatile date mi-au iesit 20 de portii.

Secrete culinare:

  • Coaja de lamaie trebuie razuita cu grija, fara a ajunge la partea alba care poate conferi un gust amar prajiturii noastre.
  • Siropul fierbinte se toarna peste prajitura imediat ce o scoatem din cuptor.
  • Prajitura se portioneaza abia dupa ce se raceste complet.
  • Nu este nevoie sa tapetam tava cu hartie de copt, prajitura se va desprinde foarte usor.
  • Iaurt. Folosim iaurt natur simplu, fara arome.
  • Important! Masuram toate ingredientele cu aceeasi cana. Eu am folosit o cana de 200 ml.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de iaurt
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de gris
  • 1 plic de praf de copt 

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie

Cum preparam prajitura insiropata cu lamaie

1. Mixam ouale impreuna cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam uleiul, apoi iaurtul si mixam bine dupa fiecare. Se foloseste ca unitate de masura aceeasi cana pentru toate ingredientele.

2.Adaugam faina amestecata cu praful de copt, apoi grisul si incorporam bine de data aceasta cu ajutorul unei spatule.

3.Punem compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

4.Facem siropul din apa si zahar pe care le punem pe foc pana cand se topeste zaharul, aproximativ 7-8 minute, iar la final adaugam zeama si coaja de lamaie.Puteti folosi zeama de lamaie dupa gust.

5.Imediat ce scoatem prajitura din cuptor, turnam usor si uniform deasupra ei siropul fierbinte. Lasam prajitura la racit in tava.

Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker