Revani – prajitura greceasca cu gris
Revani – prajitura greceasca cu gris
Revani – prajitura greceasca cu gris este una dintre deliciile care ne incantau papilele gustative in vacantele noastre pe taramul elen. De obicei ne era adusa din partea casei la finalul mesei la diversele taverne. Daca ati fost cel putin o data in Grecia, cu siguranta ati avut ocazia sa gustati aceasta prajitura. Este savuroasa, pufoasa si insiropata din abundenta si extrem de usor de preparat.
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 2 iaurturi mici simple (260 grame)
- 200 gr zahar
- 70 ml ulei de floarea soarelui
- 130 gr faina
- 160 gr gris
- 1 plic de praf de copt
- zeama si coaja razuita de la o lamaie
Ingrediente sirop:
- 300 gr zahar
- 500 ml apa
- un praf de scortisoara
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare.
1.Mai intai pregatim siropul. Punem zaharul cu apa si cu pragul de scortisoara pe foc si lasam pana cand se topeste zaharul in totalitate ( aproximativ 20 de minute) si pana cand incepe sa se ingroase usor. La final adaugam si zeama de lamaie si lasam siropul sa se raceasca. Acesta trebuie sa fie complet racit cand il turnam peste prajitura fierbinte.
2.Intr-un bol incapator amestecam cu un tel ouale cu iaurtul, cu uleiul si cu zaharul. Este suficient un minut sa le incorporam bine.
3. Adaugam faina, grisul si praful de copt si le incorporam bine. La final adaugam coaja si zeama de lamaie si amestecam.
4.Turanm toata compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam prajitura la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.
5.Imediat ce scoatem prajitura din cuptor o portionam si o insiropam din abundenta cu sirop. O lasam la racit. Pofta buna!
O alta prajitura de origine greceasca este aceasta placinta cu iaurt