Prajituri

Portokalopita – prajitura insiropata cu portocale

Portokalopita – prajitura insiropata cu portocale

Portokalopita – prajitura insiropata cu portocale este o prajitura delicioasa de origine greceasca. O prajitura care se face foate rapid cu foi de placinta din comert si iaurt.  Se stie faptula ca deserturile gresecsti sunt in mare parte insiropate si dulci, foarte dulci. Insa aceasta prajitura nu este extrem de dulce portocala fiind usor acrisoara.

Cateva sfaturi!

  • Foile de placinta se decongeleaza, apoi se rup in portii mici. In afara de 1 , oprim o foaie pentru a tapeta fundul si peretii tavii cu ea.
  • Se foloseste 500 gr iaurt simplu, nu cu arome sau cu fructe.
  • Se adauga sucul de la 1-2 portocale in siropul cu acre insiropam prajitura fierbinte.
  • Prajitura se insiropeaza imediat ce o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava, abia apoi o portionam.
  • O puteti pudra cu zahar pudra, insa acesta se va topi destul de repede, prajitura fiind insiropata.

Ingrediente:

  • 500 g iaurt
  • 6 oua
  • 180 ml ulei
  • 180 g zahar + 6 linguri de zahar
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 pachet de praf de copt
  • stafide
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul de la 1-2 portocale
  • zahar pudra

Mod de preparare.

1.Lasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta.

2.Batem ouale cu 180 g de zahar cu ajutorul unui tel, adaugam uleiul, apoi iaurtul si amestecam.  Foile de placinta le rupem  in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt, stafidele si coaja de portocala rasa.

3.Punem compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu foaia de copt si dam la cuptorul preincalzit  la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

4.Caramelizam cele 6 linguri de zahar, adaugam 1 cana de apa calda si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul. La final adaugam zeama de la portocale. Siropul se va raci pana cand prajitura va fi gata. Turnam siropul peste prajitura imediat ce o scoatem din cuptor si lasam sa se absoarba bine.

Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker