Tarta cu ciocolata si arahide

By

Tarta cu ciocolata si arahide

Tarta cu ciocolata si arahide – De mult timp aveam in plan sa fac o tarta sau o placinta cu ciocolata, noi fiind mari iubitori de ciocolata. I-am adaugat arahide sarate, zeama si coaja de la o portocala si a iesit un deliciu, astfel ca s-a mancat toata imediat ce s-a racit si am taiat-o. Arahidele folosite au fost sarate, dar nu au schimbat deloc gustul ciocolatei.  Iar despre blat va pot spune ca este minunat, este pufos si poate fi umplut cu ce doriti voi. In trecut, eu am facut tarta asta cu mere si la fel, extrem de delicioasa a fost.

Ingrediente blat:

  • 1 ou
  • 25 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 200-230 g faina
  • 25 g drojdie

Ingrediente umplutura:

  • 4 linguri cu varf cu finetti
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o jumatate de lemaie
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de lapte
  • arahide sarate

Mod de preparare tarta cu ciocolata, arahide si portocala. 

1.Topim untul impreuna cu zaharul si cu laptele. Lasam pe foc doar pana cand untul se topeste, apoi lasam sa se racoreasca lichidele.

2. Batem oul cu drojdia, adaugam compozitia cu lapte caldut si amestecam.

3. Adaugam faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios.

4. Acoperim aluatul cu folie alimentara si il lasam 30-40 de minute la dospit.

5. Ungem o forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina, punem o foaie subtire intinsa din aluat si intepam cu furculita din loc in loc. Oprim aluat si pentru ornat tarta.

6. Punem alunele si coaja de portocala si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-12 minute sau pana cand tarta incepe sa se aureasca usor pe margini.

7. Amestecam zeama de la portocala cu faina, adaugam finetti si 2 linguri de lapte si amestecam bine. Turnam compozitia asta peste tarta scoasa din cuptor si intindem bine ciocolata.

8. Ornam tarta cu diverse figurine facute din aluatul ramas si dam din nou la cuptor pentru inca 18-20 de minue sau pana cand incepe sa se aureasca tarta pe margini.

9. Pudram cu zahar pudra si lasam sa se raceasca complet inainte sa o taiem, altfel va curge ciocolata.

Pofta buna!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like