Prajituri

Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata este o prajitura delicioasa cu banane coapte bine, cu ciocolata si un crumble aromat. Se prepara usor, rapid si are o textura umeda, fiind o prajitura crescuta si spornica.

Cateva sfaturi!

  • Prajitura se poate coace in vas de yenna mediu acoperit cu hartie de copt. Dimensiunile vasului meu:19/23 de cm
  • Zahar nu trebuie adaugat o cantitatea prea mare deoarece bananele sunt sufcient de dulci.
  • Se folosesc banane coapte bine, acestea fiind mai dulci. Bananele se paseaza cu furculita.
  • Este o prajitura delicioasa si usoara. Avem nevoie de cateva ingrediente: oua, faina, unt, zahar, cacao, ciocolata, banane.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 170 gr faina
  • 3 banane mici/medii
  • 70 gr ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 25 gr cacao
  • 1 plic de praf de copt

Pentru crumble avem nevoie de : 25 gr unt, 2 linguri de zahra, 2 linguri cu varf cu faina si un praf de scortisoara. 

Mod de preparare.

1.Mai intai pregatim crumble: topim untul cu faina, zaharul si scortisoara. Este un amestec nisipos, nu este legat.

2.Pentru blat: batem untul moale cu zaharul si adaugam treptat cate un ou. Batem cu telul dupa fiecare ou.

3.Adaugam faina, cacao, praful de copt si ciocolata topita. Amestecam cu telul si la final adaugam banana pasata.

4.Turnam compozitia in vasul de yenna tapetata cu hartie de copt si presaram crumble deasupra.

5.Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Facem testul cu scobitoarea. Portionam prajitura cand se raceaste. Pofta buna!

sursa mea: prajitura

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker