Rulouri cu zmeura si crema de branza
Rulouri cu zmeura si crema de branza
Rulouri cu zmeura si crema de branza sunt foarte pufoase, dulci- acrisoare si se fac destul de usor. Cu o cana de lapte sau cu o cafea, reprezinta un mic dejun sau o gustare ideala. Ies multe, multe rulouri dintr-o compozitie, am facut 2 tavi , aproximativ 18 rulouri. Am gasit pe net, pe site-urile englezesti si cozonaci cu zmeura ce aratau atat de bine…
Ingrediente aluat:
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 100 g zahar
- 600-630 g faina
- 70 g margarina Unirea
- 1 plic de drojdie uscata
- esenta de vanilie
- un praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 250 g zmeura congelata
- 200 g crema de branza
- 1 lingura de amidon
- 2 linguri de zahar pudra
Glazura:
- 25 g margarina
- 35-40 g zeama de lamaie
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare.
1. Pregatim intai aluatul: topim la foc mic margarina cu laptele si cu zaharul. Lasam sa se racoreasca laptele putin, apoi dizolvam drojdia in el.
2.Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si ouale. Adaugam si amestecul de lapte si esenta. Framantam un aluat moale, dar nelipicios si il lasam 20 de minute sa se odihneasca la loc caldut.
3.Intindem aluatul in forma de dreptunghi. Puteti sa-l impartiti in 2 si sa faceti 2 rulouri, eu am facut unul mare.
4.Dupa ce intindem aluatul il ungem cu un amestec facut din crema de branza si o lingura de zahar pudra, iar apoi pregatim umplutura.
5.Pentru umplutura punem zmeura congelata intr-un bol ( pe cele mari le sfaramam usor), adaugam 1 lingura de zahar pudra si 1 lingura de amidon astfel incat sa fie acoperita toata. Punem amestecul peste crema de branza si rulam aluatul.
6.Taiem rulouri de aproximativ 3 cm si le punem in tava unsa cu ulei. Le lasam 15 minute deoparte.
7.Coacem rulourile in cuptorul incins la 200 de grade pentru 30-35 de minute.
8.Facem un amestec din untul topit, zeama de lamaie si zaharul pudra. Servim rulourile cu glazura de lamaie.
Va sugeram si parizienele cu ciocolata ce sunt delicioase!