Aluaturi dulciPrajituri

Rulouri cu zmeura si crema de branza

Rulouri cu zmeura si crema de branza

Rulouri cu zmeura si crema de branza sunt foarte pufoase, dulci- acrisoare si se fac destul de usor. Cu o cana de lapte sau cu o cafea, reprezinta un mic dejun sau o gustare ideala. Ies multe, multe rulouri dintr-o compozitie, am facut 2 tavi , aproximativ 18 rulouri. Am gasit pe net, pe site-urile englezesti si cozonaci cu zmeura ce aratau atat de bine…

Ingrediente aluat:

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 600-630 g faina
  • 70 g margarina Unirea
  • 1 plic de drojdie uscata
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 250 g zmeura congelata
  • 200 g crema de branza
  • 1 lingura de amidon
  • 2 linguri de zahar pudra

Glazura:

  • 25 g margarina
  • 35-40 g zeama de lamaie
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare.

1. Pregatim intai aluatul: topim la foc mic margarina cu laptele si cu zaharul. Lasam sa se racoreasca laptele putin, apoi dizolvam drojdia in el.

2.Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si ouale. Adaugam si amestecul de lapte si esenta. Framantam un aluat moale, dar nelipicios si il lasam 20 de minute sa se odihneasca la loc caldut.

3.Intindem aluatul in forma de dreptunghi. Puteti sa-l impartiti in 2 si sa faceti 2 rulouri, eu am facut unul mare.

4.Dupa ce intindem aluatul il ungem cu un amestec facut din crema de branza si o lingura de zahar pudra, iar apoi pregatim umplutura.

Rulouri cu zmeura si crema de branza Rulouri cu zmeura si crema de branza

5.Pentru umplutura punem zmeura congelata intr-un bol ( pe cele mari le sfaramam usor), adaugam 1 lingura de zahar pudra si 1 lingura de amidon astfel incat sa fie acoperita toata. Punem amestecul peste crema de branza si rulam aluatul.

6.Taiem rulouri de aproximativ 3 cm si le punem in tava unsa cu ulei. Le lasam 15 minute deoparte.

Rulouri cu zmeura si crema de branza Rulouri cu zmeura si crema de branza

7.Coacem rulourile in cuptorul incins la 200 de grade pentru 30-35 de minute.

8.Facem un amestec din untul topit, zeama de lamaie si zaharul pudra. Servim rulourile cu glazura de lamaie.

Rulouri cu zmeura si crema de branza Rulouri cu zmeura si crema de branza Rulouri cu zmeura si crema de branza Rulouri cu zmeura si crema de branza Rulouri cu zmeura si crema de branza Rulouri cu zmeura si crema de branza Rulouri cu zmeura si crema de branza

 

Va sugeram si parizienele cu ciocolata ce sunt delicioase!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker