Dulciuri de postPrajituri

Prajitura de post cu pere

Prajitura de post cu pere

Prajitura de post cu pere – o prajitura foarte pufoasa, aromata si delicioasa. Se prepara rapid, doar se amesteca ingredientele, fara a fi nevoie de mixer. In 10 minute a fost gata de bagat la cuptor, iar in alte 25 s-a copt. O lasam sa se raceasca si…pofta buna!

Sfaturi utile:

  • Folositi Nesquik de la cei mici sau cacao, insa injumatatiti cantitatea. Eu am folosit 4 linguri de Nesquik, cacao ar trebui doar 2 linguri.
  • Nu este foarte dulce, daca doriti, puteti sa mai adaugati o lingura de zahar.
  • Perele se pot inlocui cu mere. Eu ne le-am curatat de coaja pentru prajitura.
  • Am copt prajitura intr-un vas de yenna mic, daca aveti vas mediu sau mai mare, dublati cantitatile.
  • Se poate adauga si un praf de scortisoara pentru un plus de aroma.

Ingrediente:

  • 2 pere
  • 250 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 80 gr zahar
  • 320 -330 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 linguri cu Nesquik
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • 5-6 nuci  pentru a presara deasupra

Mod de preparare.

1.Mai intai amestecam apa cu zaharul si cu praful de sare.

2.Amestecam faina cu Nesquik-ul sau cu cacao si cu praful de copt. Adaugam amestecul de faina peste amestecul lichid.

3.Adaugam esenta si perele taiate cuburi si amestecam usor cu o spatula.

4.Turnam compozitia intr-un vas tapetat cu hartie de copt, presaram nuci maruntite si la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testeul cu scobitoarea. Am setat temperatura cuptorului la 180 de grade.

5.Lasam prajitura la racit inainte sa o portionam si pudram cu zahar pudra. Pofta buna!

Din categoria deserturilor de post va recomand si turta dulce cu glazura de lamaie, este un deliciu.

Va las cateva sugestii si de mancaruri usoare de post pentru inspiratie 🙂

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker