Prajituri

Negresa pufoasa cu nuci prajite

Negresa pufoasa cu nuci prajite

Negresa pufoasa cu nuci prajite este foarte aromata. Aroma nucilor prajite este atat de savuroasa, iar combinatia cu sosul de ciocolata este atat de apetisanta! Imediat ce am glazurat-o si am adaugat nuclie, desi era inca putin calduta, ai mei au devorat cateva felii bune, mai, mai sa nu-mi ajunga pentru musafiri.

De ce imi place negresa? Este o prajitura foarte spornica, foarte pufoasa si cu reusita garanatata.

Cateva sfaturi!

  • Coacem prajitura intr-o tava mare de la aragaz. Este suficienta compozitie.
  • Portionam Negresa si de-abia apoi adaugam sosul de ciocolata pentru a obtine portii frumoase. Putem sa indepartam putin portiile una de cealalta si va curge frumos glazura de cioclata pe marginile prajiturii.
  • Pastram prajitura pentru a doua zi acoperita cu folie alimentara si se va pastra perfect.
  • Prajim nucile in tigaie pe aragaz. Putem folosi si nuci neprajite, insa sunt mult mai gustoase asa.
  • Reteta usoara.  Daca veti incerca aceasta reteta, cu siguranta va deveni preferata voastra. Se prepara foarte usor si rapid si ies multe portii.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 230 gr zahar
  • 250 unt/ margarina Unirea
  • 2 linguri de cacao
  • 220 gr faina
  • esenta de rom
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • + 250 gr ciocolata cu lapte sau Finetti, 4 linguri cu lapte, 250 gr nuca prajita pentru glazura

Cum preparam negresa pufoasa cu nuci prajite

1.Mai intai mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

2.Mixam untul moale cu zaharul un minut, adaugam galbenusurile si cacao si mai mixam unu- doua minute. Adaugam faina, praful de copt si esenta si amestecam cu o spatula de data asta.

3.Turnam copozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea ( aproximativ 30 de minute).

4.Lasam prajitura la racit, o portionam si o ungem cu ciocolata topita cu laptele. Nuca o maruntim si o punem intr-o tigaie. O prajim pana cand incepe sa se rumeneasca si o presaram deasupra prajiturii. Pofta buna!

Va sugerez sa incercati si negresa insiropata facuta dupa o reteta turceasca.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker