ChecuriPrajituri

Chec cu afine si crema de vanilie

Chec cu afine si crema de vanilie

Chec cu afine si crema de vanilie este un adevarat deliciu! Acesta este un chec cu o textura pufoasa si foarte aromat. Crema de vanilie se potriveste perfect cu afinele acrisoare, iar checul este senzational.

Bine de stiut!

  • Din ingredientele date iese un singur chec.
  • Crema o adaugam deasupra checului imediat ce il scoatem din cuptor.
  • Afinele le tavalim prin faina inainte de a le adauga in compozitia pentru chec pentru a evita lasarea aceastora pe fundul checului.

Ingrediente chec:

  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri cu varf cu faina
  • 75 ml ulei
  • 100 gr afine
  • 1 lingurita coaja razuita de portocala
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 2 oua
  • 2 linguri cu varf cu faina
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie

Cum preparam Chec cu afine si crema de vanilie

  1. Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana cand se spumeaza. Adaugam apoi zaharul si mixam pana cand albusurile devin o bezea tare.
  2. Galbenusurile le mixam 10-15 secunde, apoi adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.
  3. Adaugam galbensurile peste albusuri si incorporam usor cu o spatula. Adaugam si praful de copt si faina in 3-4 transe incorporand usor dupa fiecare. La final adaugam esenta, afinele tavalite prin faina si coaja razuita de portocala.
  4. Tapetam forma de chec cu hartie de copt si turnam compozitia. Mai adaugam afine si deasupra chechului. Coacem checul timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Checul este copt suficient atunci cand trece testul cu scobitoarea.
  5. Cat timp se coace checul, preparam crema. Amestecam ouale cu zaharul si cu faina si apoia daugam laptele in fir subtire si amestecam bine cu telul. Punem compozitia pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca. Amestecam continuu sa nu se formeze cocoloase. La final adaugam esenta.
  6. Imediat ce scoatem checul din cuptor adaugam deasupra lui crema de vanilie si il lasam la racit. Putem portiona dupa ce se raceste.

Va recomand si un alt chec pufos, chec cu mac si visine din compot.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker