Chec pufos cu nuci si rahat
Chec pufos cu nuci si rahat
Chec pufos cu nuci si rahat, de asta am avut pofta astazi. Desertul meu preferat este checul, mai ales ca se face foarte usor si este foarte pufos. I-am adaugat si nuci si rahat de data asta, dar se poate face si simplu, sau se pot adauga si fructe uscate. Checul este desertul care ma scoate din orice incurcatura, mai ales atunci cand se anunta musafiri, imediat punem de doua checuri. Reusita garantata!
Ingrediente:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 5 linguri de ulei
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingura de caco
- un praf de sare
- 100 g nuci
- 5-6 cuburi de rahat
- zahar pudra
Mod de preparare chec pufos cu nuci si rahat.
1.Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Mixam apoi albusurile spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul.
[AdSense-A]
2. Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul cu un tel, apoi le turnam peste albusuri si le incorporam cu o spatula.
3.Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine.
4. Oprim deoparte doua linguri din compozitia de chec, iar restul de compozitie o punem in doua tavi de chec tapetate cu hartie de copt.
5. Cele doua linguri de compozitie oprite le amestecam cu cacao si punem cu o lingura deasupra checurilor.
6.Rahatul il taiem cubulete si punem deasupra checului, iar nucile le lasam intregi si le adaugam si pe ele deasupra checurilor.
7. Dam checurle la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
8. Pudram checurile cu zahar pudra imediat ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosop si le lasam la racit.
Pofta buna!
Pornind de la aceasta reteta am facut si o reteta de briose cu nuci si merisoare, un alt desert delicios, care se face usor si dispare la fel de usor din farfurie.