Chec cu nuci si portocala

By

Chec cu nuci si portocala

Chec cu nuci si portocala este un chec extrem de aromat. Mirosul de portocala, colinde si atmosfera de sarbatori- asa arata o seara frumoasa de iarna. Checul asta imi place iarna datorita aromelor sale, si de 2 ani, de cand am gasit reteta pe un site frantuzesc, il fac in preajma sarbatorilor. Un singur chec iese din aceasta compozitie, dar pentru a satisface pofta de dulce, este suficient. Daca doriti sa faceti doua checuri, atunci este  nevoie de compozitie dubla.

In plus, checurile sunt desertul ce se face cel mai rapid, dar delicios. Pe mine ma scot din incurcatura atunci cand se anunta musafiri si trebuie sa fac ceva dulce si rapid.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 3 linguri de apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura de coaja de portocala razuita
  • 2 linguri de zeama de portocla
  • 1 plic de praf de copt
  • nuca
  • zahar pudra

Mod de preparare chec cu nuci si portocala.

1. Mixam albusurile spuma cu zaharul.

2. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte si incorporam cu o spatula.

3. Adaugam faina toata odata si praful de copt si incorporam.

4. Impartim compozitia de chec in 2 boluri. Intr-un bol adaugam cacao, iar in celalalt adaugam coaja si zeama de la portocala.

5. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt, punem compozitia cu cacao, apoi pe cea cu portocala.

6. Presaram nuca deasupra si coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Chec cu nuci si portocala

7. Presaram zahar pudra si lasam la racit. Pofta buna! Este un chec extrem de aromat 🙂

Un alt chec deosebit, dar extrem de gustos si de aromat este cel cu mere caramelizate. Yami, yami ce aroma!

Iar acest chec umed cu afine si crema de branza se afla in topul preferintelor noastre 🙂 Va invitam sa le incercati si voi si sa va convingeti!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like