Prajitura Zapada Stralucitoare
Prajitura Zapada Stralucitoare
Prajitura Zapada Stralucitoare este foarte usor de facut,este foarte gustoasa si spornica. Nu va speriati de numarul mare de ingrediente, nu este atat de costisitoare pe cat pare!
Ingrediente blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 200 g faina
- 6 linguri de suc Fanta de portocale
- 1 lingurita de ness
- 3 linguri de cacao
- 1 plic de praf de copt
Sirop:
- 2 linguri de zahar
- 250 ml apa
Crema de vanilie:
- 5 galbenusuri
- 700 ml lapte
- 7 linguri cu faina sau amidon
- 200 g zahar
- 1 esenta de vanilie
- 200 g unt
- 3 linguri zahar pudra
Crema de ciocolata:
- 400 ml frisca lichida
- 350 g finetti sau orice crema de ciocolata
- 1 lingurita de cacao
- + nuca de cocos pentru ornat
Mod de preparare Prajitura Zapada Stralucitoare.
1.Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi nessul dizolvat in suc si incorporam bine. La final adaugam faina, cacao si praful de copt.
2.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de min. Facem testul cu scobitoarea. Dupa ce se raceste il taiem in 2.
3.Trecem la prepararea cremei de vanilie cat este blatul la cuptor. Amestecam galbenusurile cu zahrul si faina, adaugam in fir subtire laptele si punem la foc mic compozitia. Amestecam continuu pana cand devine ca o budinca. Acoperim crema cu folie alimentara pana cand se raceste. Daca va este mai simplu, puteti sa faceti aceasta crema din 2 plicuri de budinca dupa instructiunile de pe plic.
4.Mixam untul impreuna cu zaharul pudra si adaugam treptat din crema pana cand o incorporam pe toata. Adaugam si esenta de vanilie.
5.Pentru crema de ciocolata mixam frisca lichida, adaugam crema de ciocolata si cacao si mai mixam cateva min.
6.Pentru sirop caramelizam zaharul, adaugam apa si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul.
7.Asamblam prajitura: punem primul blat, il insiropam, adaugam crema de vanilie, punem cel de-al doilea blat pe care il insiropam si finalizam cu crema de ciocolata.
8.Presaram nuca de cocos si dam la rece 1 ora inainte sa o portionam.
Pofta buna!
Va recomand si Tortul Buturuga speciala de Craciunului.