Papanasi pufosi cu dulceata de afine
Papanasi pufosi cu dulceata de afine
Papanasi pufosi cu dulceata de afine sunt preferatii mei. Insa cei preparati de mine acasa. Mi se par cei mai gustosi papanasi, ever. Din aceasta compozitie au iesit 8 papanasi medii, insa suficienti pentru a ne satisface pofta. Noi preferam sa servim papanasii cu dulceata de afine sau de mure, asa ca aceasta dulceata o pastram special doar pentru papanasi. Iar ca si branza folosi orice branza telemea avem in casa. Acesta este unul dintre deserturile cel mai usor de preparat si cu reusita garantata.
Sfaturi!
- Folosim branza tare de vaca, branza sarata.
- Daca branza este suficient de tare o dam pe razatoare, daca este moale o putem pasa cu o furculita.
- Papanasii prajiti ii scoatem pe un platou tapetat cu servet de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Ingrediente:
- 2 oua
- 300 g branza de vaca
- 300 g faina
- 1 lingura de zahar pudra
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
- 1 plic de praf de copt
- optional: un praf de scortisoara
- + smantana, gem, zahar pudra pentru topping
- +ulei pentru prajit papanasii
Cum preparam papanasi pufosi cu dulceata de afine
1.Dam branza pe razatoarea cu ochiuri mari, sau daca este mai moale, o pasam cu furculita.
2. Adaugam apoi ouale, zaharul pudra, coaja de lamaie si praful de copt si amestecam.
3. Adaugam faina si framantam aluatul. Acesta trebuie sa fie moale, dar nelipicios.
4. Incingem ulei intr-o tigaie, dar suficient cat sa acopere papanasii.
5. Formam bile de aluat si le facem o gaura in mijloc pentru a forma cercurile. Pentru fiecare cerc de aluat, formam cate o bila mica. Prajim papanasii in uleiul incins pana cand capata o culoare aurie frumoasa.
6. Scoatem papanasii pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie pentru a elimina surplusul de ulei.
7. Smantana o amestecam cu 1 lingura de zahar pudra sau dupa gust. Servim papanasii calzi cu smantana si dulceata. Pofta buna!