Prajituri

Gogosi rapide fara dospire

Gogosi rapide fara dospire

Gogosi rapide fara dospire sunt gogosile mele preferate. Se pun in tigaie cu ajutorul unei lingurite, iar aluatul este moale, lipicios. Se pot servi cu crema de ciocolata, cu gemuri sau dulceturi sau chiar cu miere.

Bine de stiut!

  • Gogosile se pastreaza perfect pana a doua zi acoperite cu folie alimenatara.
  • Nu este nevoie sa lasam aluatul la dospit, gogosile vor creste in timpul procesului de prajire datorita prafului de copt.
  • Prajim gogosile la foc mediu pentru a ne asigura ca se gatesc perfect la interior.
  • Folosim iaurt simplu, fara fructe sau arome. Eu am folosit iaurt Cremosso.

Ingrediente:

  • 2 iaurturi ( 250 gr) 
  • 2 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 9 linguri cu faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 linguri de zeama de portocala
  • + 3 linguri cu zahar + 1/2 lingurita scortisoara pentru pudrat la final 

Cum preparam Gogosi rapide fara dospire

1.Batem cu ajutorul unui tel ouale cu zaharul si cu scortisoara.

2.Adaugam iarturile, apoi faina, praful de copt si zeama de portocala si le incorporam bine.

3.Punem o tigaie cu suficient ulei la incins. Cu ajutorul unei lingurite punem aluat pentru gogosi din loc in loc in uleiul incins si le lasam la prajit pe ambele parti. Scoatem gogosile pe un platou tapetat cu servetel de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.

4.Amestecam cele 3 linguri de zahar cu scortisoara si dam gogosile fierbinti prin acest amestec.

Pofta buna! Sper ca v-am inspirat si ca v-au placut si voua gogosile cu iaurt si scortisoara.

Daca preferati varianta de gpgosi fara prajeala, altunci va recomand sa incercati gogosile gatite la cuptor.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker