Rulada cu mere
Rulada cu mere
Rulada cu mere – un desert rapid si delicios.
De ce ii zic turnata? Pentru ca nu are nevoie de umplutura. Merele caramelizate se aseaza in tava, se aduaga compozitia si se da la cuptor. Cand este gata rulam si feliem. Simplu, rapid si foarte gustos. Un desert de casa care are nevoie doar de 15 minute pentru a fi gatit la cuptor.
Cateva sfaturi
- Merele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se caramelizeaza cu zaharul timp de 7-8 minute. Zeama lasata de mere nu o folosim la rulada.
- Este nevoie sa curatam merele de coaja.
- Nu avem nevoie de praf de copt!
- In 15 minute este perfect gatita rulada noastra. Avem grija ca atunci cand o introducem in cuptor, acesta sa fie incins la 200 de grade.
- Nu avem nevoie de umplutura! Merele caramelizate sunt umplutura.
- Dimensiunea tavii 33 de cm/ 23
- Reteta usoara. Din aceasta cauza ador eu ruladele. Se prepara usor si rapid si au reusita garantata.
Ingrediente:
- 4-5 mere + 5 linguri de zahar+ un praf de scortisoara
- 3 oua
- 3 linguri cu lapte
- 3 linguri cu ulei
- 4 linguri de zahar
- aprox.150 gr faina- 6 linguri
- esenta de vanilie
- zahar pudra pentru pudrat la final
Cum preparam Rulada turnata cu mere
1.Mai intai curatam merele de coaja, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugam zaharul si le caramelizam 7-8-10 minute. Adaugam si scortisoara si le dam deoparte.
2.Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleza volumul si se ingroasa. Aduagam laptele, uleiul si apoi faina si incorporam cu o spatula. Adaugam ultima data si esenta de vanilie.
3.Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem cat mai uniform, in strat subtire merele. Adaugam treptat aluatul s il intindem si pe acesta deasupra merelor.
4.Coacem rulada timp de 15 minute, apoi o lasam 10 minute la racorit. O rasturnam pe o foaie de hartie de copt( merele vor ramane lipite de blat, se desprind perfect) si o rulam. O lasam 10 minute rulata, apoi o pudram cu zahar pudra si portionam. Pofta buna!
Va las in continuare si o reteta de rulada fara zahar, o rulada foerte gustoasa.