BriosePrajituri

Briose cu portocala

Briose cu portocala

Briose cu portocala sau cum sa prepari briose pe placul celor mici chiar acasa simplu si usor. Crusta crocanta este deliciul acestor briose, iar aroma de portocala este atat de imbietoare!  Am avut hartii pentru briose ceva mai mici decat cele obisnuite, asa ca mi-au ieist 24 de briose din aceasta compozitie.

Sfaturi!

  • Inainte sa dam briosele la cuptor presaram deasupra acestora 1/2 de lingurita de zahar pentru a forma o crusta crocanta.
  • Se adauga in compozitia brioselor o jumatate de portocala cu tot cu coaja. Eu am cantarit-o si am avut 130 de gr de portocala.
  • Reteta usoara. In doar cateva minute este gata compozitia si inca 15  minute sunt necesare pentru coacere. Calzi le-am savurat cel mai bine, cine ar fi avut rabdare sa se raceasca?

Ingrediente:

  • 1/2 de portocala
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • + 2-3 linguri de zahar pentru crusta crocanta

Mod de preparare.

1.Mai intai pasam portocala cu ajutorul unui mixer vertical. Adaugam ouale si zaharul si mixam cateva minute pana cand devine o compozitie spumata.

2.Adaugam uleiul, faina praful de copt si praful de sare si mai mixam un minut sa le incorporam. Nu este nevoie sa mai adaugam esenta sau alte arome deoarece este suficinta portocala.

3.Tapetam o tava de briose cu hartii si le umplem 3/4 cu compozitie de briose. Presaram cate o jumatate de lingurita de zahar deasupra fiecarei briose si le dam la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15 minute. In acest timp ar trebui sa fie coapte sufcient si rumenite frumos. Pofta buna!

 

  • Reteta ii apartine doamnei Camelia Balan si este senzational de buna! Incercati!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker