De CraciunPrajituriRetete internationale

Prajitura Choux a la creme

Prajitura Choux a la creme

Prajitura Choux a la creme este o celelbra prajitura de origine frantuzeasca ce se aseamana extrem de mult cu eclerul. Are acelasi invelis crocant si sunt umplute cu crema de vanilie si frisca. Intr-o vreme erau prezente in mai toate cofetariile si le iubeam tare mult. Aproape ca uitasem de aceasta reteta si sunt cativa ani de cand nu le-am preparat.

Bine de stiut!

  • Nu deschidem usa cuptorului sub nicio forma in primele 15-20 de minute de cand dam cojile pentru choux-uri la cuptor. De-abia la final cand incep sa se rumeneasca, putem deschide usa cuptorului cate putin. Evitam astfel ca acestea sa se plosteasca.
  • Facem choux-urile cu un dui cu gura cat mai larga.
  • Mi-au iesit 2 tavi de choux-uri, 35 de bucati.

Ingrediente coji choux-uri:

  • 8 oua
  • 260 gr faina
  • 200 ml ulei
  • 500 ml apa

Ingrediente crema:

  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 80 gr faina
  • 650 ml lapte
  • coaja de la o portocala  sau esenta de vanilie
  • +250 ml frisca lichida

Cum preparam Prajitura Choux a la creme

1.Mai intai ne ocupam de cojile choux-urilor. Le-am preparat la fel ca si pe eclere, am folosit fix aceeasi reteta. Punem apa impreuna cu uleiul la fiert si le lasam pana cand clocoteste bine. Adaugam toata faina si incorporam rapid cu telul de bucatarie. Luam cratita de pe foc, lasam 3-4 minute sa se racoreasca putin si adaugam treptat ouale amestecand bine cu telul dupa fiecare pana cand se incorporeaza bine. Asta este etapa care imi da dureri de brat 🙂

2. Formam choux-urile cu ajutorul unui pos si incercam sa le facem egale ca si dimensiune.

3. Coacem cojile timp de 30 de minute sau pana cand se rumenesc in cuptorul prieincalzit la 180 de grade.  Dupa ce se racesc le taiem capacele in totalitate.  In interior ar trebui sa ramana goale cojile de choux-uri sau aproape goale. In caz contrar nu sunt coapte bine.

4. Pentru crema batem ouale cu zaharul si apoi adaugam faina. Adaugam si laptele in fir subtire si punem la foc mediu crema. O lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca, iar cand incepe sa se ingroase trebuie sa amestecam in ea continuu. Adaugam coaja de portocala si lasam crema la racit amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita deasupra ei.

Frisca o mixam spuma.

5.Umplem choux-urile cu crema cu ajutorul unui pos si deasupra cremei aduagam un strat de frisca. Acoperim cu capacele taiate  precedent. Putem presara zahar pudra deasupra prajiturilor.

Uitati si reteta de eclere, reteta sipla de eclere.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker