Prajitura Lamaita fara coacere
Prajitura Lamaita fara coacere
Prajitura Lamaita fara coacere este o prajitura simpla si delicioasa facuta cu foi de pandispan de la Boromir. Imi place sa prepar eu foile de pandispan acasa, insa atunci cand sunt grabita sau se anunta musafiri pe ultima suta de metri, trebuie sa facem ceva rapid. Sau chiar si fara ocazie se poate face o asemena prajitura 🙂
Sfaturi!
- Foile de pandispan sunt destul de moi, insa va sugerez sa le insiropati foarte putin cu ajutorul unui pulverizator.
- Pentru crema folosim oua intregi, nu doar galbenusuri.
- Reteta fara coacere. Veti impresiona musafirii fara sa porniti cuptorul. Nu eram adepta foilor sau blaturilor din comert, insa uneori se pot folosi cu succes.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de pandispan
- 4 oua
- 600 ml lapte
- 2 linguri cu varf cu faina
- 7 linguri cu zahar
- 100 gr unt
- coaja razuita de la o lamaie
- 100 gr Finetti
- 1 ceasca de apa + 1 lingura de zahar+ esenta de rom
Mod de preparare.
1.Mai intai pregatim crema. Batem ouale si adaugam zaharul si faina. Amestecam bine cu telul si adaugam si laptele in fir subtire. Punem compozitia la foc mediu si preparam crema. Amestecam continuu si lasam pe foc pana cand devine ca o budinca.
2.Lasam crema la racit 15 minute, iar cand mai este foarte putin calduta adaugam untul taiat cubulete si coaja de lamaie. Amestecam bine cu telul pana ce tot untul este topit si incorporat in crema.
3.Pregatim siropul din apa, zahar si esenta de rom. Punem prima foaie de pandispan pe un platou si pulverizam sirop, nu prea mult, decat avem grija sa stropim uniform. Acestea sunt foile pentru pandispan:
4.Punem o parte de crema si acorpim cu alt blat de bandispan. Unul dintre straturi trebuie sa fie de Finetti. Puteti sa diluati Finetti cu 2 linguri de lapte si sa-l incalziti 30 de secunde la microunde. Se va intinde mai usor peste blat.
5.Ultimul strat il punem de crema si presaram ornamente. Dam prajitura 20-30 de minute la rece si putem portiona. Pofta buna!