ChecuriPrajituriRetete Vechi

Chec la metru- chec cu crema de mascarpone

Chec la metru- chec cu crema de mascarpone

Chec la metru- chec cu crema de mascarpone este un desert simplu, insa delicios. Este unul dintre deserturile copilariei, mama facea astfel de chec si il umplea cu crema de vanilie, din cea fiarta cu lapte. Eu am adaugat crema de mascarpone pe care o iubim in orice combinatie si care se prepara foarte rapid.

Bine de stiut

  • Avem nevoie de doua checuri pufoase, unul alb si unul maro. Celui alb i-am adaugat aroma de lamaie, celui mar i-am adaugat esenta de rom. Esentele pot varia in functie de preferintele voastre.
  • Crema. Aceasta crema se poate folosi si pentru torturi, prajituri sau la diverse deserturi cu biscuiti. Are nevoie de doar doua ingrediente: mascarpone si crema de ciocolata.
  • Reteta veche. Chec la metru asa il numeam in copilarie sau Trenulet.

Ingrediente checuri:

  • 10 oua
  • 10 linguri cu varf cu faina
  • 10 linguri cu ulei
  • 8 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de lamaie
  • esenta de rom

Ingrediente crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr crema de ciocolata gen Finetti, Nutella

Glazura de ciocolata

  • 3 linguri de Finetti sau Nutella + 3 linguri de lapte

Cum preparam Chec la metru- chec cu crema de mascarpone

1.Mai intai preparam checurile. Separam albusurile si mixam spuma albusurile impreuna cu zaharul. Galbenusurile le mixam 1-2 minute cu uleiul.  Amestecam galbensurile cu albusurile incorporandu-le usor cu o spatula. Adaugam in 2 reprize cacao si praf de copt, apoi impartim in mod egal compozitia in 2 boluri. Intr-unul dintre boluri adaugam cacao si esenta de rom, in altul adaugam esenta de lamaie. Turnam compozitiile in doua forme pentru chec tapetate cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea. Acoperim checurile cu un prosop de bucatarie si le lasam sa se raceasca complet.

2.Pentru crema amesecam mascarponele cu crema de ciocolata cu ajutorul unei spatule. Nu avem nevoie de mixer sau daca il folositi, intr-un minut crema va fi gata.

3.Feliem checurile si alternam cele doua culori ungand fiecare felie de chec cu crema. Ne ies 2 checuri mari.

4.Turnam deasupra cecurilor glazura de ciocolata facuta din 3 linguri de Finetti + 2-3 linguri de lapte si topite la cuptorul cu microunde.

Dam prajitura la rece 1 ora. Pofta buna!

Feliem checul in diagonala pentru a alterna cele doua culori.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker