Covrigi pufosi cu miere
Covrigi pufosi cu miere
Covrigi pufosi cu miere am preparat astazi ca si gustare pentru cei dragi. Sunt foarte putin dulci, insa sunt foarte pufosi si foarte aromati, fiind perfecti atat pentru micul dejun, pentru gustare sau pentru pachetelul celor mici. In plus, covrigii se prepara destul de usor si ies aproximativ 11-12 portii, insa acest lucru variaza in functie de marimea si de grosimea acestora.
Bine de stiut!
- Fiind un aluat pufos, acesta are nevoie de dospire.
- Eu folosesc cuptorul cu microunde cu usa inchisa ca spatiu ferit de curentii de aer rece perfect fiind pentru dospirea aluaturilor.
- Arome. Puteti adauga coaja razuita de portocala sau de lamaie sau puteti adauga esenta in functie de preferintele voastre. Eu am adaugat esenta de portocala aluatului meu.
Ingrediente:
- 2 oua
- 100 gr unt moale
- 100 gr zahar
- 25 gr drojdie proaspata
- 600 gr faina
- 200 ml apa calduta
- esenta de portocala
- 1 galbenus + 2 linguri de lapte + 3 linguri de miere pentru uns covrigii
Cum preparam Covrigi pufosi cu miere
1.Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in apa calda.
2.Adaugam untul si ouale si amestecam, apoi adaugam esenta si faina si framantam aluatul moale si nelipicios.
3.Lasam 1 ora la dospit, apoi formam covrigii si ii punem in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem covrigii cu ou batut amestecat cu lapte si presaram mac.
4.Mai lasam la dospit in tava inca 15-20 de minute, apoi coacem in cuptorul incins la 200 de grade pentru 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Imediat ce scoatem covrigii din cuptor ii ungem cu miere si ii lasam 10 minute la racorit. Pofte buna!
Va recomand si covrigii Polonezi insiropati, un alt desert apreciat in familia noastra.