Aluaturi sărateDiverse

Saratele cu branza- reteta usoara fara dospire

Saratele cu branza- reteta usoara fara dospire

Saratele cu branza- reteta usoara fara dospire, reteta rapida si extrem de apreciata. Noi iubim gustarile asa ca aceasta reteta de saratele este printre preferatele noastre fie pentru gustari in familie, fie cand avem musafiri. Nu este nevoie sa lasam aluatul la dospit, insa ies extrem de fragede si de gustoase. Am si reteta de saratele cu aluat dospit, foarte gustoase si acestea si avem avantajul ca ies 2 tavi mari. Gasiti reteta de saratele cu aluat dospit aici.

Sfaturi!

  • Folosim unt rece pe care-l vom da pe razatoarea cu ochiuri mari sau il taiem cubulete cat mai mici.
  • Folosim branza sarata de vaca.  Daca branza nu este prea sarata, atunci mai adaugati sare in compozitia de saratele.
  • Din aceasta compozitie mi-au ieist 2 tavi de saratele insa decupate cu formele pentru biscuiti. Daca le taiati in forma de bastonase luni, va iesi o singura tava.
  • De retinut! Reteta de saratele cu branza contine 3 ingrediente si se refera la faptul ca cele 3 ingrediente unt, faina si branza, trebuie folosite in cantitati egale. Daca folosim 300 gr branza, atunci folosim aceeasi cantitate si pentru celelalte ingrediente.
  • Reteta usoara. Aceasta este cea mai usoara, dar si cea mai rapida reteta de saratele.

Ingrediente:

  • 230 gr branza da vaca
  • 230 gr unt
  • 230 gr faina
  • + 1 galbenus si seminte dupa gust

Cum preparam Saratele cu branza- reteta usoara fara dospire

  1. Mai intai pasam cu furculita sau dam pe razataoarea cu ochiuri mari branza de vaca. Eu am folosit branza de la Hohland, a fost foarte cremoasa si doar am sfaramat-o cu furculita.
  2. Peste branza, razuim si untul rece de la frigider.
  3. Adaugam faina si incepem sa framantam pana se integreaza perfect ingredientele. Aluatul rezultat nu trebuie sa fie lipicios, daca se intampla acest lucru, mai adaugati un praf de faina.
  4. Impartim aluatul in doua parti. Intindem fiecare parte in foi de aproximativ 1 cm grosime, le decupam si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem fiecare saratica cu galbenus de ou diluat cu lapte, presaram seminte si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumenesc frumos. Am folosit seminte de mac si de chimen.

Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker