Mancare de mazare cu sos Besciamella
Mancare de mazare cu sos Besciamella
Mancare de mazare cu sos Besciamella este o mancare gustoasa si destul de usor de preparat. Sosul Besciamella este un sos gros a carei origine este atribuita bucatariei franceze. Insa, si mai simplu, eu il cunosc de la clasica noastra ciulama, acesta este sosul folosit de mamele si bunicile noastre in prepararea ciulamalei, decat ca laptele este inlocuit cu supa.
Cateva sfaturi!
- Sosul Besciamella sau sosul Besamel se poate folosi si la mancarea cu spanac, lasagna sau la ciulama.
- Sosul Besciamella este un sos simplu preparat din doar 3 ingrediente: din unt, faina si lapte. Se adauga si condimente dupa gust cu sare si piper sau nucsoara.
- Sosul Besamel poate fi mai fluid sau mai gros in functie de preferinta fiecaruia, iar acesta se face la focul mic spre mediu.
- Sosul poate avea cocoloase, daca doriti il puteti strecura prin sita.
Ingrediente sosul Besciamella:
- 50 gr unt
- 50 gr faina
- 500 gr lapte
- nucsoara
- piper
- sare
Pentru mazare:
- 1 borcan de mazare
- 1 ceapa
- 1 morcov
Mod de preparare.
1. Mai intai preparam sosul Besamel: se pune pe foc untul si se lasa sa se topeasca. Se adauga faina toata odata si apoi laptele in fir subtire si se amesteca bine. Se adauga sare, piper si nucsoara.
2.Pentru mazare: innabusim o capata tocata marunt si adaugam morcovul taiat cuburi. Adaugam o ceasca de apa, acoperim cu capac si lasam pana cand se inmoaie morcovul. Adaugam mazarea si sosul Besamel. Mai lasam pe foc 2-3 minute si amestecam in acest timp.
- Adaugam marar verde. Pofta buna!
- Servim cu carne de pui la grill sau cu carne de porc. Sau chiar fara carne 🙂