Blat de tort cu spanac
Blat de tort cu spanac
Blat de tort cu spanac este un blat incredibil de gustos. Nu va imaginati ce minunatie de tort iese cu ajutorul acestui blat. Un deliciu si un succes de fiecare data. Este preferatul sotului meu nefiind extrem de dulce, un tort racoritor cu crema de branza si frisca.
Sfaturi!
- Blatul este umed si sfaramicios. Din aceasta cauza nu este nevoie sa-l isiropati. Este suficient sa-l lasati 2-3 ore la rece si va fi perfect pufos si moale la portionare.
- Am folosit spanac proaspat, insa se poate folosi si spanac congelat si stors foarte, foarte bine de zeama.
- Coacem 2 blaturi pe care le taiem in 2 si vom obtine 4 parti. Pe cea mai urata dintre ele o sfaramam pentru a obtine efectul de catifea.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de tort este extrem de usoara si se prepara rapid.
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 200 gr spanac
- 200 gr faina
- 200 gr zahar
- 100 ml ulei
- 20 gr zeama de lamaie
- 1 plic de praf de copt
Cum preparam blat de tort cu spanac
1.Frunzele de spanac spalate le punem intr-un bol, adaugam uleiul si zeama de lamaie si le mixam cu mixerul vertical pana cand devin o pasta.
2.Mixam ouale cu zaharul pana cand devin o spuma densa. Adaugam pasta de spanac, apoi faina si praful de copt si incorporam cu o spatula.
3.Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie. O coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Am folosit o forma cu diamtrul de 21 de cm. Coacem apoi si cealalta parte de compozitie. Vom avea 2 blaturi pe care le portionam in 2. Partea cea mai nedreapta o sfaramam si o vom folosi la ornarea tortului.
Reteta completa pentru tortul cu spanac o gasiti aici.