DiverseIn lumea ciocolatei

Ciocolata in lume

Ciocolata in lume

Ciocolata in lume

Numită, în trecut, „hrana zeilor” şi adorată astăzi de iubitorii de dulciuri din toate colţurile planetei, ciocolata nu mai este de mult timp doar un simplu desert

Se spune că mirosul ciocolatei poate crește intensitatea undelor cerebrale theta, ceea ce duce la o stare de relaxare imediată?. S-a demonstat că ciocolata are un efect pozitiv in situaţiile de stres, de oboseală și suprasolicitare psihică, consumul acesteia conducând la o stare de calm și la un nivel imbunătatit de concentrare. Mai mult decât atât, consumul de ciocolată stimulează producerea endorfinelor (“hormon al fericirii”), având ca efect nu doar o stare de bună dispozitie, ci contribuind chiar și la prevenirea depresiei și a altor afectiuni psihice. În plus, are efecte benefice în lupta împotriva bolilor cardio-vasculare. Acest lucru nu este valabil și in cazul ciocolatei albe deoarece aceasta nu contine cacao.

Cacaua provine din fructul arborelui de cacao, fiind produsul final al unui proces ce implică prăjirea și pisarea boabelor. Ciocolata și băuturile din cacao au fost produse pentru prima dată acum mai bine de 2500 de ani, de către azteci, în primul rând cu scop curativ. Abia la 1524, conchistadorul Hernan Cortes a adus boabele de cacao în Spania, pentru ca acestea să fie prima dată importate de către Franța 100 de ani mai târziu. La jumătatea secolului al 17-lea, Țările de Jos (inclusiv Belgia) au făcut cunoștință cu minunatul produs, iar Elveția a început producția 200 de ani mai târziu.

Așa cum Olanda este țara lalelelor, Belgia este considerată țara ciocolatei și a pralinelor. Deși o țară mică, precum Elveția, Belgia este al 4-lea producător mondial de ciocolată (după SUA, Germania și Elveția).

Se spune că este nevoie de aproximativ 450 de grame de boabe de cacao pentru a produce 450 de grame de ciocolată.

Astăzi, există diferite sortimente de ciocolată si praline, simple sau cu diverse umpluturi.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker