DiverseTorturi

Blat pufos pentru tort

Blat pufos pentru tort

Blat pufos pentru tort. Blatul pufos este foarte simplu de facut acasa. Cred ca de ani buni nu am mai cumparat din comert. De obicei, prepar torturile cu blat umed, insa atunci cand doresc tort insiropat am nevoie de blat pufos.

Cateva sfaturi!

  • Lasam blatul de tort la rece/ frigider pana a doua zi. De-abia atunci il feliem si vor iesi felii taiate perfect.
  • Coacem blatul de tort la cuptorul preincalzit la 180 de grade fara sa deschidem usa cuptorului in primele 15 minute.
  • Daca nivelam cu o spatula compozitia de blat dupa ce o adaugam in tava, veti vedea ca nu se va mai umfla foarte mult in jumatate, vom avea un blat uniform si fara „cocoasa”.
  • Daca se intampla sa se umfle mai mult in jumatate, asezam blatul la asamblare cu partea umflata asezata prima pe platou.
  • Am copt blatul intr-o forma cu diametrul de 24 de cm.
  • Ingredientele folosite au fost toate la temperatura camerei. Inclusiv ouale.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu ulei
  • 6 linguri cu zahar
  • 7 linguri cu varf cu faina
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie sau rom
  • un praf de sare

Mod de preparare.

1.Mai intai separam albusurile de galbenusuri.

2.Mixam albusurile cu un praf de sare pana cand incep sa se spumeze apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand devine o spuma foarte ferma.

3.Galbenusurile le mixam 1 minut cu uleiul si le adaugam usor peste albusuri. Incorporam de acum cu o spatula.

4.Adaugam si faina in transe si praful de copt. La final adaugam esenta si incorporam tot cu spatula.

5.Tapetam o tava cu hartie de copt si adaugam compozitia. Nivelam cat mai bine cu spatula si coacem blatul timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Cand trece testul cu scobitoarea, este gata. Lasam blatul la racit si dezlipim hartia de copt de pe el. Il dam la rece si de-abia a doua zi il feliem si il umplem.

Spor!

Va las si reteta blatului umed pentru tort aici.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker