Diverse

Tot ce trebuie sa stii despre laptele de capra

Tot ce trebuie sa stii despre laptele de capra

Tot ce trebuie sa stii despre laptele de capra pentru ca acesta este din ce in ce mai utilizat, fiind un aliat al sistemului imunitar.

Laptele de capra este bun, bogat in vitamine si extrem de versatil: poate fi folosit in bucatarie, cat si in rutina de frumusete acesta fiind integrat in creme, geluri de dus, pentru curatarea tenului.

Ai gustat vreodata lapte de capra? Pana acum cativa ani cuvantul „lapte” a fost sinonim cu ” lapte de vaca” , acum gama este mult mai diversificare, de la lapte fara lactoza, pana la laptele de capra.

Beneficii

  • Laptele de capra este considerat un aliment minute, acesta fiind extrem de bogat in substante nutritive care asigura sanatatea organismului.
  • Laptele de capra contine o cantitate mare de calciu, acesta ajutand la intarirea oaselor.
  • Contine minerale precum magneziul, zincul si fier astfel ca laptele de capra este indicat persoanelor cu anemie.
  • Poate fi consumat si de persoanele care au intoleranta la lactoza? Este adevarat ca laptele de capra este mai bine tolerat de persoanele cu intoleranta la lactoza, insa este indicat sa se consume lapte delactozat sau bauturile vegetale.

Diferentele fata de laptele de vaca

La prima vedere laptele de capra este alb pur si are un gust mai intens si mai intepator decat laptele de vaca.

Comparativ cu laptele de vaca, laptele de capra este mai caloric: 70 kcal la100 gr. Prin urmare, prea mult lapte de capra consumat, poate duce la crestere in greutate.

De remarcat si degestibilitatea laptelui de capra, mai ales cand persoanele sufere de afectiuni intentinale.

Pentru producerea de branza, unt si iaurt

Laptele de capra este utilizat la scara larga pentru producerea de unt si branzeturi. Cu toate acestea, trasnformarea lui in iaurt este mai putin frecventa. Atunci cand cumparati o branhza de capra de la magazin, acortati o atentie sporita etichetei pentru ca o branza produsa din amestec de lapte de capra si vaca poate fi incadrata la ” branza de capra” .

La prepararea unor deserturi

Sigur, de ce nu? Laptele de capra se poate folosi cu succes pentru prepararea de gogosi, aluaturi pentru placinte sau chiar la prepararea cheesecake -urilor.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker