Salata Caesar cu piept de pui
Salata Caesar cu piept de pui
Salata Caesar cu piept de pui este o salata usoara, dar extrem de gustoasa si in acelasi timp si satioasa. Am mancat pentru prima data aceasta salata in Malta si mi-a placut mult, foarte mult. Acolo eu am servit cu fructe de mare, iar sotul cu piept de pui. Ambele variante sunt foarte gustoase. Am mancat apoi la noi in tara, in Bulgaria, insa nu am mai intalnit gustul ala care mi-a placut in Malta. Eu am gasit un pe baza de iaurt la Lidl si l-am folosit pentu aceasta salata. Pot spune ca se apropie cel mai mult de salata care mi-a placut mie cel mai mult.
Bine de stiut!
- Salata Caesar se prepara cu salata romana, o salata lunguiata cu frunza carnoasa si crocanta. Aceasta salata am gasit-o la Lidl.
- Reteta originala se prepara cu sos Worcester, insa eu am folosit un dressing cu iaurt cumparat tot de la Lidl.
- Crutoane. Folosesc de obicei crutoane facute acasa. Acestea sunt foarte gustoase si le prepar si pentru supele creme.
- Piept de pui. Pieptul de pui trebuie gatit la gratar. Acesta se poate inlocui cu creveti.
Ingrediente:
- 1 salata romana
- 1 piept de pui
- 3 felii de paine + ulei de masline, sare, ardei boia dulce pentru crutoane
- 5-6 linguri de dressing de iaurt
- parmezan razuit/ cascaval
- sare
- zeama de lamaie
Cum preparam Salata Caesar cu piept de pui
1.Mai intai preparam crutoanele. Taiem feliile de paine in cubulete mici, le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le stropim cu ulei de masline. Presaram sare si ardei boia deasupra lor si le dam la cuptorul preincalzit timp de 10-13 minute sau pana cand se ruemensc frumos.
2.Intre timp taiem pieptul de pui in fasii, presaram sare deasupra si le frigem pe tigaia grill.
3.Taiem grossier salata romana, adaugam sare, zeama de lamaie si dressing din sticla mare dupa gust. Eu am folosit jumatate de sticla de dressing. Impartim salata in 3 boluri. Adaugam piept de pui feliat, crutoane si deasupra parmezan razuit. Pofta buna!