Tort Buturuga de Craciun
Tort Buturuga de Craciun
Tort Buturuga de Craciun este un tort delicios, insa destul de usor de preparat. Se coc doua foi de rulada, se taie in doua pe lungime, se ung cu crema si se ruleaza. Crema se prepara usor din frisca si ciocolata si se adauga cacao pentru o culoare mai intensa.
Cateva sfaturi!
- Este nevoie sa coacem doua foi de rulada.
- Nu se adauga praf de copt in compozitia pentru blat.
- Blatul de rulada se coace aproximativ 12 minute, nu il lasam sa se rumeneasca pentru a nu deveni casant.
Ingrediente blat:
- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de faina
Ingrediente crema:
- 300 gr frisca lichida/ creme patisserie
- 350 gr crema de ciocolata gen Finetti
- 1-2 linguri de cacao
Cum preparam Tort Buturuga de Craciun
1.Mai intai preparam foile de rulada. Le-am preparat pe rand pe fiecare din 4 oua, 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina. Mixam spuma albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile si apoi 4 linguri de faina si incorporam cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceam aproximativ 12 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Repetam operatiunea pentru cea de-a doua rulada. Tava mea a avut dimensiunile 24/37 de cm. Puteti face si toata compozitia de la inceput si apoi sa o impartiti in doua parti si sa coaceti doua rulade. Mie mi s-a parut mai bine sa-l prepar separat pe fiecare blat pentru rulada.
- Blatul de rulada nu creste, ramane subtire, dar sa nu va faceti griji, asa trebuie sa ramana.
2.Cat timp se coc ruladele, preparam crema. Mixam frisca lichida si apoi adaugam crema de cicolata, cacao si mixam inca 2-3 minute sa incorporam bine.
3.Ruladele la taiem in 2 pe lungime si le ungem cu crema. Rulam fasiile de rulada si apoi le ungem cu crema . Cu ajutorul unei furculite ii dam aspect de trunchi de copac. Ornam dupa preferinta.
Sarbatori cu bine, dragilor!