Tort Diplomat cu blat de pandispan
Tort Diplomat cu blat de pandispan
Tort Diplomat cu blat de pandispan este un tort delicios, dar in acelasi timp destul de usor de preparat. Este racoritor, plin de fructe proaspete si din compot.
Sfaturi
- Blatul de pandispan inlocuieste piscoturile din diplomat si este o versiune delicioasa. Daca sunteti in criza de timp, pur si simplu inlocuiti blatul de pandispan cu piscoturile si aveti un tort rapid si delicios.
- Blat pufos fara praf de copt. Se poate folosi si chiar este indicat sa il coacem inainte cu o zi sa il folosim.
- Se pot folosi fructe din compot sau fructe proaspete sau chiar combinate.
- Insiropam blatul cu siropul din compot.
Ingrediente blat:
- 6 oua
- 150 gr zahar
- 150 gr faina
- 50 ml ulei
- un praf de sare
Ingrediente crema:
- 500 ml frisca lichida
- 240 gr iaurt simplu/ 2 iaurturi
- 1 compot de fructe exotice sau combinatie de fructe proaspete
Cum preparam Tort Diplomat cu blat de pandispan
1.Mai intai preparam blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana cand albusurile devin o spuma densa si tare. Mixam balbenusurile cu uleiul timp de 1 minut si le adaugam peste albusuri. Incorporam cu o spatula si apoi adaugam faiana si esenta si incorporam bine. Tapetam o tava cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
2.Lasam blatul la racit, apoi il feliem in 2 sau in 3 parti.
3.Preparam crema: mixam spuma frisca lichida. Umplem un pos cu frisca pe care o vom folosi la ornat tortul si o punem la rece. Restul de frisca il mai mixam un minut impreuna cu iaurtul.
4.Punem prima parte de blat pe platou si o insiropam cu compot, adaugam crema si apoi un strat genheros fr fructe. Adaugam din nou crema si acoperim cu partea de blat ramasa. O insiropam si dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore. Ornam tortul cu frisca din pos si cu fructe dupa preferinta. Pofta buna!
Va recomand un desert la rece cu piscoturi