Tort Praga cu crema de ciocolata

Tort Praga cu crema de ciocolata

By

Tort Praga cu crema de ciocolata

Tort Praga cu crema de ciocolata este un tort delicios cu crema de ciocolata neagra si ciocolata alba, o combinatie minunata! Blatul l-am copt intr-o tava cu dimensiunile de 20/30 cm si l-am taiat in 4 parti pe care le-am suprapus.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 ml apa fierbinte
  • 6o ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema alba:

  • 300 g frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri de lapte

Ingrediente crema maro:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g finetti

Ingrediente sirop:

  • 200 ml apa
  • 1 plic de ciocolata calda.

Mod de preparare

1. Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam.

2.Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect.

3.Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade.

4.Lasam blatul al racit si apoi il taiem in 4 parti egale.

Tort Praga cu crema de ciocolata

5.Intre timp pregatim crema cu ciocolata alba. Mixam frisca lichida. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte si o lasam 7-8 minute sa se racoreasca. Adaugam ciocolata alba peste frisca si mai mixam 1 minut.

6.Pentru crema maro punem mascarponele intr-un bol si adaugam crema de ciocolata. Amestecam cu o lingura pana cand se integreaza perfect.

7.Pregatim ciocolata calda.

8.Punem pe un platou o parte din blat, insiropam cu ciocolata calda si adaugam o parte de crema, alternam un blat, apoi o crema. Acoperim cu crema de ciocolata alba.

Tort Praga cu crema de ciocolata

9.Eu am oprit marginile blatului pe care le-am faramitat si am acoperit tortul cu ele.

Dam la rece 2-3 ore.Pofta buna!

Tort Praga cu crema de ciocolata Tort Praga cu crema de ciocolata Tort Praga cu crema de ciocolata Tort Praga cu crema de ciocolata

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like