De CraciunFara coacereRetete internationaleTorturi

Tiramisu clasic cu cacao

Tiramisu clasic cu cacao

Tiramisu clasic cu cacao- o reteta autentica de tort Tiramisu italian rapid si usor de facut, cu crema delicioasa, piscoturi si cacao. Asta este noutatea in ceea ce priveste acest tort: piscoturile sunt insiropate in cacao  calduta neindulcita. Delicios si rapid. Si pe placul intregii familii. Insa, existe cateva secrete care fac acest tort delicios. Iata- le!

Sfaturi pentru reusita unui tort Tiramisu!

  • Espresso este cafeaua preferată aTiramisului italian autentic.  Dar, acesta se poate inlocui in functie de preferinte cu compot, suc, lapte sau cacao dizolvat in apa calduta.
  • În acest desert cu aromă de espresso se folosesc de obicei gălbenușurile de ou crude. Prin urmare, asigurați-vă că utilizați numai ouă proaspete.Totuși, dacă nu vrei să folosești ouă crude spoti sări peste ouă si folosesti doar frisca si mascarpone.
  • Este un desert fara coacere facut din doar 6 ingrediente: piscoturi, frisca lichida, mascarpone, zahar si galbenusuri de ou si cacao
  • Reteta simpla si rapida. In aproximativ 10-15 minute avem gata pregatit un tort delicios. Insa, cel mai bun este consumat  a doua zi.

Ingrediente:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frisca lichida/ smantana pentru frisca
  • 2 galbenusuri
  • 125 gr zahar
  • 15-20 piscoturi
  • 150 ml apa calda
  • 3 linguri de cacao

Mod de preparare.

1.Mai întâi, începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul până când se albesc și devin cremoase, iar zahărul este complet dizolvat. Acest lucru durează aproximativ 2-3 minute cu un mixer manual la viteză medie-mare.

2.Apoi, adaugă brânza mascarpone și amestecă la viteză medie-mică doar până când este omogenă, aproximativ 1 minut.

3.Frisca se mixeaza spuma. Amesteca crema de galbenusuri cu frisca mixata si mai mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.Consistența cremei este netedă și cremoasă, dar nu pufoasă sau aerisită ca frișca.

4. Treci cate 3-4 secunde piscoturile prin amestec de cacao dizolvat in apa calda si pune-le pe fundul tavii. Numarul de piscoturi variaza in functie de marimea tavii.

  • Nu recomand să înmuiați piscoturile în sirop prea mult timp. Face desertul apos. Doar scufundați-le rapid pe ambele părți.

5.Adauga jumatate de crema si acopera cu un nou strat de piscoturi. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.

6. Înfășura strâns vasul cu folie de plastic, astfel încât să nu pătrundă aerul sau mirosurile din frigider în Tiramisu. Cel mai bine este consumat a doua zi. Gustul este din ce în ce mai bun și consistența mai cremoasă atunci când îi dați timp să se odihnească la frigider peste noapte.

  • Inainte de servire pudrati tortul cu cacao.

Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker