Tort Red Velvet cu ciocolata alba

Tort Red Velvet cu ciocolata alba
Tort Red Velvet cu ciocolata alba este un tort delicios, extrem de delicios chiar, special pentru iubitorii de ciocolata alba 🙂 Eu i-am pus colorant la blat ( si tot nu a iesit blatul foarte rosu), dar voi daca nu doriti, puteti sa il inlocuiti cu zeama de sfecla rosie, insa atunci va iesi un blat mai rozaliu. Va pot spune doar ca este unul dintre cele mai bune torturi 🙂
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 5 linguri de ulei
- 100 ml lapte
- 180 g zahar
- 220 g faina
- 1 tub de colorant gel Dr Oetker
- 2 linguri de cacao
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente crema:
- 350 g Creme Patisserie de la Meggle
- 300 g lapte condensat
- 1 lingura miere
- 50 ml lapte
- 100 g ciocolata alba
- 1 plic de gelatina
Ingrediente sirop:
- zeama de la 4 mandarine
- 1 lingura zahar
Mod de preparare.
[AdSense-A]
1. Pregatim blatul: separam ouale, mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, iar la final faina, praful de copt, cacao si colorantul si incorporam bine amestecand cu o lingura de lemn.
2. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de min.
3. Pentru crema mixam crema patisserie sau frisca lichida si punem 1/3 din ea intr-un bol separat.
4. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o adaugam in bolul cu crema mai putin. Amestecam bine si dam la rece.
5. Laptele condensat il amestecam cu mierea. Gelatina o hidratam 10 min in 50 ml apa, apoi o divolvam bine in cei 50 ml lapte cald. O adaugam peste laptele condensat si amestecam. Laptele condensat il adagam peste frisca din bolul mare si mai mixam 2-3 min. Daca nu aveti lapte condensat, amestecati toata frisca batuta spume cu 300 g ciocolata alba topita pe baie de aburi si puneti si intre blaturi si deasupra tortului.
6. Blatul racit il taiem in 3. Daca face cocoasa nu are nimic, o oprim, o sfaramam si presaram deasupra tortului.
7. Punem prima parte de blat, o insiropam cu sirop facut din zeama de portocala cu zahar, adaugam jumatate din crema cu lapte condensat, adaugam al doilea blat, insiropam si adaugam restul de crema. Punem cel de-al treilea blat, il insiropam si il acoperim cu crema de ciocolata alba.
8. Presaram deasupra blat sfaramitat, eu am pus si visine congelate si nuca de cocos.
Pofta buna!
Din categoria torturilor inedite va recomandam si un tort de morcovi cu crema de branza.