Torturi

Tort 3 Creme

Tort 3 Creme

Tort 3 Creme am facut de ziua fetei mele si este unul dintre cele mai delicioase torturi facute acasa. Am adaugat crema de ciocolata, crema de branza si crema de capsuni. I-am facut blat umed, insa l-am si insiropat putin si a iesit un deliciu. Nu se prepara greu, daca facem cu o zi inainte blatul, cremele se fac numaidecat. Intr-o ora am fost gata cu prepararea cremelor si ornarea tortului. Asta in conditiile in care blatul a fost facut din timp.

Cateva sfaturi!

  • Am copt 2 blaturi separate, insa se poate coace unul singur.
  • Blatul se coace cu o zi inainte si se feliaza perfect a doua zi.
  • Blatul are textura umeda. Se poate lasa si neinsiropat, insa eu am ales sa il insiropez putin.
  • Dupa ornare dam tortul la rece cel putin 6-7 ore sau peste noapte.

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 270 gr faina
  • 90 ml ulei
  • 135 ml apa fierbinte
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema de ciocolata:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr crema de ciocolata

Ingrediente crema de branza:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba
  • 150 gr crema de branza gen Philadelphia

Ingrediente crema de capsuni:

  • 150 gr frisca lichida
  • 150 gr mascarpone
  • 150 gr capsuni
  • 1 lingurita de amidon alimentar
  • 100 gr zahar
  • 1 plic de gelatina

Cum preparam Tort 3 Creme.

1.Preparam mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat peste galbenusuri uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Eu am copt 2 blaturi separate. Dam blaturile la rece pana a doua zi cand le vom taia.

2.Pentru crema de cicolata mixam un minut mascarponele cu crema de ciocolata.

3.Pentru crema de branza mixam frisca lichida. Ciocolata alba o topim in cuptorul cu microunde fara sa o desfacem din ambalaj. Dupa ce se topeste taiem un capat al ambalajului si turnam ciocolata peste frisca mixata. Adaugam si crema de branza si mixam inca 1 minut sa se incorporeze bine ingredientele.

4.Pentru crema de capsuni punem pe foc capsunile cu zaharul si cu amiodonul si le lasam pana cand se topeste zaharul si incepe sa se ingroase zeama lasata de acestea.Pasam capsunile cu mixerul vertical si lasam deoparte 10 minute acest gem. Gelatina o punem la hidratat in 100 ml apa rece, iar dupa ce se hidrateaza o adaugam in compozitia de capsuni care inca este calda. Amestecam bine. Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si gemul de capsuni si mai mixam 1-2 minute.

5.Asamblam tortul insiropand fiecare blat cu un sirop facut din 200 ml apa, 3 linguri de zahar pudra si esenta de rom.  Punem intai crema de branza, apoi crrema de ciocolata si finalizam cu crema de caspuni. Acoperim tortul cu crema de branza caci avem  mai multa si ornam dupa preferinta. Sper sa va placa, este un tort de poveste! Pofta buna!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker