Tarta cu fructe si crema de ciocolata

By

Tarta cu fructe si crema de ciocolata

Tarta cu fructe si crema de ciocolata este un desert ce creeaza dependenta. Intotdeauna mi-a fost putin teama de blatul pentru tarta, dar este atat de simplu, iar rezultatul este atat de gustos, ca acest desert a devenit preferatul meu.  V-am mai spus ca cel mai mult imi plac dulciurile care se fac rapid? Tarta asta se face super rapid, este delicioasa si se poate face cu orice fructe doriti. In plus, blatul pentru tarta este foarte pemisiv, se poate umple cu diverse creme sau chiar cu legume sau carne si vom avea o tarta sarata foarte gustoasa. Uitati o tarta cu piept de pui ce se poate consuma la micul dejun, se poate lua la pachetel sau chiar ca o gustare intre mese – https://farfuria-cu-gust.ro/tarta-cu-piept-de-pui-si-broccoli/

Dar sa revenim la tartele noastre dulci, uitati mai jos ingredientele si modul de preparare

Ingrediente:

  • 100 g margarina Unirea/unt
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 220-230 g faina
  • 250 ml frisca lichida 
  • 200 g finetti
  • fructe

Mod de preparare.

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta: punem margarina moale ( de la tmperatura camerei) intr-un bol impreuna cu zaharul si ameseteca cu o furculita. Adaugam si oul si faina si framantam un aluat moale, usor sfaramicios si nelipicios.

Presaram faina pe blatul de lucru si intindem o foaie pe care o punem in tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam din loc in loc cu furculita si dam 10 minute tarta la congelator. In acest timp pornim cuptorul la 200 de grade sa fie incins.

Dam tarta la cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Nu lasam  mai mult pentru ca atunci cand se raceste se intareste.

Mixam frisca lichida spuma, adaugam finetti si mai mixam 1-2 minute pana cand se incorporeaza bine.

Umplem tarta cu crema de ciocolata si ornam deasupra cu fructe.

Dam la rece pentru 30 de minute.

Pofta buna!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like