Tort cu blat cu visine si crema de mascarpone
Tort cu blat cu visine si crema de mascarpone
Tort cu blat cu visine si crema de mascarpone este o simfonie de arome, un tort rapid, mai mult o prajiturica.
Am adaugat visine in blat si a iesit un deliciu, dulce – acrisor, iar in combinatie cu crema de mascarpone este savuroasa.
Blat!
- Fiind un blat pufos, necesita un minim de insiropare. Visinele le-am curatat de samburi si le-am dat prin faina.
Fructe
- Visinele se pot inlocui cu cirese sau alte fructe moi.
- Am cantarit fructele dupa ce le-am curatat de samburi.
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 250 gr visine curatate de samburi
Ingrediente creme:
- 250 gr mascarpone
- 200 gr Nutella sau Finetti
- 250 ml frisca lichida
- +50 ml lapte+ 1 lingurita de zahar pudra
Cum preparam Tort cu blat cu visine si mascarpone
1.Pentru blat mixam ouale cu un praf de sare pana cand se spumeaza. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand devin o spuma densa. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam cu o spatula. Turnam jumatate de compozitie in tava tapetata cu hartie de copt, adaugam jumatate din cantitatea de visine date prin faina si acoperim cu restul de compozitie, Adaugam si restul de visine si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de garde pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea. Il lasam la racit.
2.Amestecam mascarponele cu ciocolata cu ajutorul unei spatule. Nu este nevoie de mixer, intr-un minut va fi perfect omogena.
3.Insiropam blatul cu un sirop facut din 50 ml lapte caldut, o lingurita de zahar pudra si un strop de esenta de vanilie.
4.Adaugam crema de ciocolata si dam 10-15 minute tortul la rece.
5.Adaugam frisca mixata spuma si mai dam la rece inca 1 ora inainte de portionare. Acesta este un tort rapid, usor de facut si delicios! Pofta buna!