Prajituri

Prajitura cu cirese si bezea

Prajitura cu cirese si bezea

Prajitura cu cirese si bezea este o prajitura delicioasa facuta dupa o reteta veche. Este dulce, insa nu exagerat de dulce, iar bezeaua crapa minunat atunci cand o portionam. Ai mei de-abia au avut rabdare sa fac cateva poze, caci furau tot ce eu puneam pe platou.

Blatul

  • Blatul prajiturii este de fapt un aluat pufos, framantat cu drojdie si lasat la dospit.

Cirese

  • Cu cat mai multe cirese folosim, cu atat mai bine. Eu am avut cirese amare care i-au dat un gust extraordinar prajiturii.
  • Le-am cantarit dupa ce le-am scos samburii si am avut 500 de grame de cirese.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 250 gr faina
  • 200 gr zahar + 1 lingura
  • 120 ml lapte
  • 80 gr unt
  • 1 plic de drojdie uscata/ 7 gr
  • un praf de sare
  • 500 gr de cirese curatate de samburi + 3 linguri de gris

Cum preparam Prajitura cu cirese si bezea

1.Mai intai pregatim aluatul. Punem faina intr-un bol si adaugam galbenusurile, un praf de sare si 1 linura de zahar. Topim untul si il lasam putin la racorit, apoi il adaugam si pe el peste faina. Drojdia o dizolvam in laptele caldut, o adaugam peste faina si framantam un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul la dospit timp de o ora.

2.Intindem aluatul si il punem in tava tapetata cu hartie de copt. Am avut o tava cu dimnesiunile 24 / 33 de cm.  Presaram grisul si adaugam ciresele curatate de samburi. Mai lasam inca 30 de minute la dospit .

3.Coacem prajitura timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

4.mixam albusurile cu 200 de grame de zahar pana cand devin o bezea ferma si o intindem uniform deasupra cireselor.

5.Dam din nou prajitura la cuptor pentru inca 10-15 minute sau pana cand bezeaua este coapta.

Lasam prajitura la racit si o portionam. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker