Rulada fara zahar cu fructe de padure
Rulada fara zahar cu fructe de padure am facut pentru mama cu ocazia zilei mele de nastere. Se prepara foarte usor si rapid, iar mama se bucura de un desert delicios, fara insa a face abuz caci am ajutat-o si noi cu degustarea.
Cateva sfaturi!
- Se folosesc doar albusuri de ou pentru blatul ruladei.
- Imediat ce scoatem rulada din cuptor o rulam intr-un prosop umezsit bine si o lasam sa se raceasca asa, roluita.
- Pentru crema se foloseste smantana pentru frisca neindulcita si ciocolata fara zahar. Daca considerati necesar puteti adauga 1-2 pliculete de stevia.
- Crema se va intari la frigider si nu va curge din rulada.
Ingrediente blat:
- 130 gr albus de ou
- 100 gr faina
- esenta de portocala
Ingrediente crema:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 gr ciocolata fara zahar
- esenta de rom
- + 70-80 gr fructe de padure
- 1 pliculet de stevia
Mod de preparare.
1.Pregatim mai intai blatul ruladei. Mixam albusurile spuma. Adaugam faina si esenta si incorporam usor cu o spatula.
2.Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem cat mai subtire compozitia. Coacem rulada doar cateva minute, pana cand incepe sa se aureasca pe margine in cuptorul preincalzit la 200 de grade. In aproximativ 10-12 minute este gata.
3.Rasturnam rulada pe un prosop de bucatarie curat si umezit bine. Deszlipim usor hartia de copt si rulam in prosopul de bucatarie. Lasam rulada la racit si preparam crema.
4.Mixam smantana lichida timp de 4-5 minute la viteza media a mixerului. Nu va deveni la fel de ferma ca si frisca lichida insa se va ingrosa suficient. Adaugam ciocolata topta si racorita si mai mixam 1 minut.
5.Oprim un cubulet de ciocolata si il tocam marunt cu un cutit.
6.Fructele de padure le-am dezghetat 1-2 minute in cuptorul cu microunde. Am adaugat apoi si un plic de stevia peste ele caci isi lasasera suc.
7. Desfacem rulada, punem crema desi este cam multa, adaugam ciocolata taiata cubulete si fructele de padure. Rulam si adaugam siropul lasat de fructele de padure deasupra ruladei. Am infasurat rulada in folie alimentara si am dat-o la rece peste noapte. O portionam si servim. Pofta buna!