Choux à la crème

Choux à la crème facute acasa

By

Choux à la crème

Choux à la crème facute acasa, celebrele prajiturele de origine frantuzeasca sunt delicioase, mai ales daca sunt facute chiar de noi. Ideea este ca eu nu prea le-am facut egale ca si dimensiuni, insa sunt foarte, foarte bune. Se pot umple cu crema de vanilie sau cu crema de ciocolata, iar apoi se adauga un strat generos de frisca. Va sugerez sa faceti compozitie dubla, pentru iubitori si pofticiosi sunt insuficiente 🙂

Ingrediente coji:

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 125 g faina

Ingrediente crema:

  • 3 oua
  • 130 g zahar
  • 70 g faina 
  • 35o ml lapte
  • esenta de vanilie
  • + 250 ml frisca lichida indulcita ( Meggle)

Mod de preparare Choux à la crème facute acasa:

1.Pregatim mai intai cojile. Pentru acestea, eu am folosit aceeasi reteta ca si pentru eclere. Punem la fiert apa si uleiul si lasam pana cand clocoteste. Adaugam faina toata odata, amestecam bine si luam cratita de pe foc. Adaugam ouale unul cate unul si amestecam bine cu telul dupa fiecare ou.

2.Asa fiebinte punem compozitia intr-un pos si facem cojile de choux a la creme direct in tava tapetata cu hartie de copt.

3.Coacem cojile timp de 30-35 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade. In primele 15-20 de minute nu deschidem usa cuptorului.

Choux à la crème

4.Pentru crema amestecam ouale cu zaharul si cu faina. Turnam in fir subtire si laptele si punem compoztia la bain marie pana cand se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, adaugam esenta de vanilie si lasam la racit amestecand din gand in cand sa nu prinda pojghita deasupra.

5.Mixam frisca lichida si punem 3-4 linguri peste crema de vanilie. Mixam 1 minut sa incorporam bine.

6. Taiem capacele cojilor de choux si le umplem cu crema de vanilie , apoi adaugam frisca si acoperim cu capacele taiate. Pudram cu zahar pudra la final si dam la frigider pentru cel putin 1 ora. Pofta buna!

Choux à la crème Choux à la crème Choux à la crèmeChoux à la crème

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like