Prajitura de vara cu piscoturi si ciocolata

Prajitura de vara cu piscoturi si ciocolata
Prajitura de vara cu piscoturi si ciocolata este o prajitura rapida si delicioasa. Nu este nevoie sa pornim cuptorul deoarece este o prajitura la rece, cu piscoturi in loc de blat. Oricum pe caldurile astea cu greu am fi pornit cuptorul. Iar ai mei iubesc prajmiturile cu crema, asa ca luna asta am facut prajituri cu crema, dar fara coacere. Gasiti aici toata gama de prajituri fara coacere.
Bine de stiut
- Puteti insiropa piscoturile in lapte, suc, compot sau sirop. Eu am dizolvat 2 lingurite de cacao in 300 ml apa si am adaugat un strop de esenta de rom.
- Pentru prepararea cremei de cioclata nu avem nevoie de mixer. Se omogenizeaza ingredientele cu ajutorul unei spatule. Daca alegeti sa folositi mixerul, atunci trebuie sa folositi o viteza cat mai mica a acestuia si sa nu mixati mai mult de un minut, caci riscati sa vi se „branzeasca” crema.
- Crema de ciocolata se va intari suficient de mult la frigider.
- Reteta usoara. Aceasta prajitura de vara se prepara foarte usor, iar rezultatul este nemaipomenit.
- Sfat! Prajitura trebuie tinuta la frigider.
Ingrediente:
- 500 gr mascarpone
- 400 gr Finetti, Nutella sau orice alta crema de ciocolata
- 250 gr frisca lichida sau Creme Patiserie de la Meggle
- aprox 200 gr piscoturi
- 2 lingurite de cacao + 300 ml apa + esenta de rom pentru sirop
Cum preparam Prajitura de vara cu piscoturi si ciocolata
1.Mai intai preparam crema de ciocolata. Amestecam mascarponele cu crema de ciocolata si le omogenizam cu ajutorul unei spatule. Acest proces este destul de rapid, in 1-2 minute vor fi omogenizate foarte bine fara sa mai existe parti albe de mascarpone.
2.Intr-un bol diluam cacao cu apa si adaugam un strop de esenta de rom.
3.Frisca lichida o mixam spuma.
4.Trecem piscoturile prin siropul de cacao timp de 4-5 secunde si punem pe un platou. Adaugam jumatate din crema de ciocolata si acoperim cu un alt strat de piscoturi insropate. Acoperim cu restul de crema si dam prajitura la rece 10-15 minute.
5. Adaugam frisca deasupra prajiturii si o mai dam inca 15-20 de minute la rece. Putem sa o portionam. Pofta buna! Cu cat sta mai mult la frigider, cu atat piscoturile se vor inmuia mai mult si va fi si mai delicioasa.
Pofta buna! Sper ca v-a placut reteta noastra. Daca o incercati dati-ne de stire!