PrajituriRetete internationale

Placinta cu iaurt si sirop de portocale

Placinta cu iaurt si sirop de portocale

Placinta cu iaurt si sirop de portocale este un rasfat culinar, un preparat de origine greceasca – Portokalopita. Si, trasatura caracteristica a deserturilor grecesti se regaseste si in acest preparat: este insiropat din abundenta cu un sirop aromat si delicios. Aceasta ramane placinta noastra preferata alaturi de celebra placinta de mere cu foi de casa.

Bine de stiut!

  • Folosim foi de placinta, NU aluat foietaj pentru prepararea acestei placinte!
  • Folile de placinta trebuie dezghetate din timp.
  • Nu este nevoie sa folosim hartie de copt, vom tapeta tava cu o foaie de placinta.
  • Turnam siropul rece peste placinta fierbinte.
  • Portionam placinta dupa ce se raceste complet.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta
  • 4 iaurturi simple sau iaurturi grecesti / 560 gr
  • 180 gr zahar + 6 linguri pentru sirop
  • 6 oua
  • 180 ml ulei
  • 1 plic d epraf de copt
  • coaja razuita de la o portocala
  • sucul de la 1- 2 portocale
  • 50- 100 gr stafide
  • zahar pudra

Cum preparam Placinta cu iaurt si sirop de portocale

1.Mai intai amestecam ouale cu zaharul cu ajutorul unui tel.

2.Adaugam iaurtul di uleiul si amestecam bine cu telul.

3.Adaugam foile de placinta rupte in bucatele si amestecam cu 2 furculite astfel incat foile de placinta sa fie incorporate uniform si sa nu se lipeasca prea multe intre ele. Avem grija sa oprim o foaie de placinta intreaga cu care vom tapeta tava.

4.La final adaugam praful de copt, coaja razuita de portocala si stafidele. Eu am folosit 50 gr de stafide si mi s-au parut cam putine.

5.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu foaia de placinta ramasa deoparte. Adaugam compozitia pentru placinta si dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de garde. O lasam pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.

6.Imediat ce bagam placinta la cuptor, preparam siropul. Caramelizam 6 linguri de zahar si adaugam peste zaharul caramelizat 300 ml apa calda. Lasam pe foc inca 4-5 minute si dam siropul deoparte. Acum adaugam zeama de portocala si lasam siropul la racit.

7.Imediat ce scoatem placinta din cuptor turnam deasupra ei cat mai uniform siropul de portocale.

Pentru mai multe retete de insiratie internationala, dati click aici.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker