Diverse

Vase de gatit – idei si sfaturi pentru incepatori

Vase de gatit – idei si sfaturi pentru incepatori

Vase de gatit – idei si sfaturi pentru incepatori, iata cateva idei de vase accesibile ca si pret si care ar trebui sa se regaseasca in orice bucatarie.

Fie ca este vorba despre o mancare cu peste, carne, legume, paste sau deserturi exista diverse optiuni de a folosi acelasi vas pentru toate. Da, putem gati diverse mancaruri in acelasi vas in acest fel putand sa economsim si spatiu. Cei care locuiesc la apartament, inteleg perfect ce vreau sa spun. Eu am ales tava rotunda din teflon aceasta fiind suficient de adanca si pentru un desert si pentru un ghiveci de legume.

Utilizarea borcanelor ermetice din sticla ce sunt potrivite atat pentru conservarea muraturilor , cat si pentru pastrarea diferitelor condimente sau chiar zahar sau faina. Aceastea sunt utile datorita faptului ca se pot reutiliza dupa o simpla spalare, se pot spala si la masina de spalat vase si suporta chiar si utilizare in congelator. Un astfel de borcan ermetic din sticla este indicat sa-l avem la indemana.

Un alt lucru indispensabil in orice bucatarie este un set de ustensile. Un astfel de set contine mai tot strictul necesar de care o femeie are nevoie in bucatarie: un polonic, o spumiera, o spatula, un zdrobitor pentru cartofi, o lingura pentru paste.  Pentru aproape orice ti-ai propus sa gatesti, fie ciorba, friptura, desert sau paste, acest set de ustensile cu siguranta iti vine in ajutor.

Iata si cateva trucuri şi sfaturi ȋn bucătărie care sa-ti usureze munca:

  • Dacă ai pus prea multă sare la ciorbă, adaugă 1-2 cartofi tăiaţi cuburi. Aceştia vor absorbi excesul de sare.
  • Dacă s-a tăiat maioneza făcută acasă, adaugă o lingură de apă fierbinte, se va lega imediat şi se va albi.
  • Dacă ciorba a acumulat prea multă grăsime deasupra, adaugă un cub de gheaţă. Aceasta va strânge toată grăsimea ȋn jurul ei şi o vei putea lua foarte uşor.
  • Dacă carnea intârzie să fiarbă, adăugaţi o lingură de inox iȋn cratiţă. Va fierbe mult mai repede.
  • Dacă se umezeşte sarea din solniţă sau din borcan, adaugă câteva boabe de orez. Acestea vor absorbi umiditatea.
  • Vinetele coapte trebuie lăsate la scurs cel putin 30 de minute. Zeama rezultată de la ele este toxică.
  • Ouale fierte se decojesc perfect dacă le cureţi fierbinţi sub jetul de apă
  • Ardeii kapia se şterg bine ȋnainte de a fi copţ După coacere nu se scot ȋn apă rece ci doar se ȋinmoaie mâna pentru a-i curaţa mai uşor. Astfel nu ȋşi vor pierde din valorile nutritive.
  • Pentru a evita innegrirea bananelor coapte bine, badijonaţi codiţa bananelor cu folie alimentară.
  • Pentru a evita curgerea ciorbei din oală ȋn timpul fierberii, pune o lingură de lemn deasupra cratiţei pe orizontală.
  • Pentru a scoate cotorul capsunilor foloseste un pai.
  • Pune fructe in separatorul de cuburi de gheata, adauga apa si congeleaza. Vei avea cuburi de gheata cu fructe pentru limonada sau cocktail. Poti pune in compartimentele pentru gheata si cafea ramasa neconsumata. Adaugi cuburile de cafea in lapte rece, adaugi zahar si ai o cafea rece delicioasa.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker