Prajituri

Prajitura Puf cu crema de ananas

Prajitura Puf cu crema de ananas

Prajitura Puf cu crema de ananas este delicioasa si racoritoare nefiind extrem de dulce. Am denumit-o Puf pentru ca parca este un norisor pufos. In plus, se prepara usor, este spornica, ies multe portii si se pastreaza la rece pentru a doua zi.

Bine de stiut

  • Blatul este un pandispan pufos ce trebuie taiat in doua pe orizontala.
  • Am adaugat si un strat de biscuiti la final.
  • Am folosit sirop din compotul de ananas pentru insiroparea blaturilor si a biscuitilor, insa nu pe tot.
  • Avem nevoie de un mixer vertical pentru pasarea ananasului din conserva.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 250 ml creme patisserie Meggle/ frisca lichida
  • 300 gr ananas din compot

Ingrediente suplimentare:

  • sucul din compotul de ananas
  • 100 gr ciocolata alba + 2 linguri de lapte
  • 1 pachet de bicuiti Petit Beurre
  • nuca de cocos

Cum preparam prajitura Puf cu crema de ananas

1.Mai intai preparam blatul. Mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Mixam galbenusurile cu zaharul si apoi cu uleiul. Adaugam galbenusurile peste albusuri, adaugam faina si praful de copt si amestecam cu o spatula. Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt. Am avut un vas cu dimensiunile 24/31 cm.

2.Pentru crema pasam ananasul din compot. Mixam spuma crema patisserie si adaugam apoi ananasul pasat.

3.Blatul rece il taiem in 2 pe orizontala, insiropam cu foarte putin compot de ananas si adaugam jumatate din crema. Adaugam cealalta parte de blat, insiropam si acoperim cu restul de crema. Adaugam biscuiti insiropati in compot de ananas si adaugam deasupra ciocolata alba topita cu cele 2 linguri de lapte. presaram nuca de cocos si dam prajitura la rece 2-3 ore. Portionam si servim cu pofta!

Prajitura se pastreaza perfect la frigider.

Am facut aceasta prajitura si din albusuri, prajitura Fulg de nea, uitati reteta aici.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker