Pachetele cu gem si aluat foietaj facut acasa
Pachetele cu gem si aluat foietaj facut acasa
Pachetele cu gem si aluat foietaj facut acasa sunt aromate si delicioase.
Aluatul foietaj de casa este preferatul meu, pentru ca pot preapara din el atat dulciuri cat si aperitive sarate. Reteta aluatului foietaj o am de la Irina, colega mea, care face niste preparate minunate. Se poate face foietajul asta fie cu unt, fie cu untura, dar atunci cand facem cu untura presaram faina dupa fiecare strat de untura. In plus, se poate pastra si la congelator, asa cum am facut eu, daca nu avem timp sa-l folosim imediat. Iar ca si umpluta, fiecare face cum ii place, sarata sau dulce. Eu am facut si pateuri cu branza, melcisori cu carne tocata sau cu umpluturi dulci.
Pentru reteta aluatului foietaj, va rog sa intrati aici .
Ingrediente:
- 1/2 aluat foietaj
- gem
- zahar pudra
Mod de preparare pachetele cu gem si foietaj cu untura.
1.Intindem aluatul de foietaj intr-o foaie, nu foarte subtire, apoi taiem patrate aproximativ egale .
2.Punem cate o jumatate de lingurita de gem in fiecare patrat si unim marginile. Puteti folosi gem de capsuni, de visine, de zmeura sau ce aveti voi la indemana.
3. Dam la cuptorul incins la 200 de grade petru 20-25 de minute.
4. Imediat ce le scoatem din cuptor, le dam prin zahar pudra din abundenta. Pofta buna!
Bineinteles, daca nu aveti timp sa faceti un aluat foietaj de casa, se poate folosi la fel de bine si un aluat foietaj din comert.
Din categoria preparatelor facute cu aluat foietaj de casa, puteti arunca o privire aici si veti gasi diverse preparate.