Prajitura Semiluna cu gem si ciocolata
Prajitura Semiluna cu gem si ciocolata
Prajitura Semiluna cu gem si ciocolata este o prajitura extrem de simpla si de spornica, care nu necesita timp mult pentru preparare. Se poate face sub forma de pandispan simplu, sau se poate glazura, dupa preferinta fiecaruia.Prajitura Semiluna in aceasta varianta ( cu gem si ciocolata) este o prajitura dulce- acrisoara delicioasa. Se face rapid si ies suficiente portii. Si o puteti portiona dupa preferinta.
Ingrediente:
- 4 oua
- 200 g zahar
- 100 g unt topit
- 100 ml lapte
- 300 g faina
- esenta de vanilie
- nuca+ merisoare
- 1 borcan de gem de visine
- 350 g crema de ciocolata ( finetti)
Mod de preparare prajitura Semiluna.
1.Topim mai intai untul si-l lasam deoparte cateva minute.
2.Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.
3. Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in compozitia de galbenusuri impreuna cu esenta de vanilie.
4. Tot in compozitia de galbenusuri adaugam si faina si mixam sa o incorporam bine.
5.Albusurile le mixam spuma cu restul de zahar si le incorporam usor cu o spatula cu galbenusurile.
6. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau intr-un vas de yenna uns cu ulei si tapetat cu faina turnam compozitia, apoi presaram nuca si merisoare si coacem prajitra in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
7.Imediat ce scoatem blatul din cuptor il ungem cu gem si il lasam la racit. Va recomand gemul de visine, care este acrisor.
8. Ciocolata o topim la foc mic si o turnam usor deasupra prajiturii. Mai lasam 3o de minute si putem portiona prajitura cu un pahar sa ii dam forma de semiluna. Pofta buna!
Daca aveti gem mult in camara, va sugeram sa incercati sa faceti si cornurile Bratislava cu gem, sunt pufoase si merg perfect si pentru pachetel si pentru micul dejun cu un pahar de lapte alaturi!