Ciocolata de casa cu zmeura
Ciocolata de casa cu zmeura
Ciocolata de casa cu zmeura este delicioasa, usor de preparat si din putine ingrediente. Insa, singurul inconvenient este ca ies putine portii, aproximativ 6-7 portii generoase de ciocolata aromata. Siropul avea o culoare minunata, un roz aprins, insa pe masura ce am adaugat laptele praf, compozitia s-a deschis considerabil ajungand un roz prafuit.
Zmeura
- Zmeura este un fruct de vara bogat in fibre deosebit de gustos, dar si cu multe beneficii. Zmeura ajuta la arderea grasimilor, la consolidarea sistemului imunitar si chiar ajuta la o vedere sanatoasa.
- 100 g fructe de padure detin doar 52 de calorii, dar asigura 6,5 g de fibre din16% din aportul zilnic recomandat.
Inlocuiri
- Zmeura se poate inlocui cu afine, mure sau mix de fructe de padure.
- Fructele se pot folosi si congelate, dar in acest caz trebuie sa tineti cont ca vor fi mai apoas
- Ciocolata cu zmeura contine ingediente simple, usor de procurat de la orice magazin: lapte praf, zmeura, zahar, unt.
Ingrediente:
- 150 gr zmeura
- 250 gr lapte praf
- 40 g unt
- 70 g zahar
Mod de preparare.
1.Mai intai cantarim zmeura si o punem impreuna cu zaharul pe foc amestecand din cand in cand. Nu este nevoie sa o lasam prea mult timp pe foc, doar pana cand se topeste zaharul, aproximativ 8-10 minute.
2.Pasam zmeura bine si strecuram printr-o sita. Zeama rezultata impreuna cu untul o punem din nou pe foc si lasam pana cand se topeste untul.
3.Cand sucul de zmeura este caldut, adaugam laptele praf in ploaie si amestecam energic cu telul.
4.Punem compozitia in folie alimentara ca salamul de biscuiti. Adaugam zmeura proaspata din loc in loc si rulam. Dam ciocolata la frigider cel putin 2-3 ore. Portionam inainte de servire. O putem da prin nuca de cocos sau o putem lasa simpla. Pofta buna!