Chec Marmorat cu mix de fructe si alune
Chec Marmorat cu mix de fructe si alune
Chec Marmorat cu mix de fructe si alune si acoperit apoi cu o mantie alba din ciocolata – un deliciu de sezon.
Sfaturi!
- Compozitia se imparte in doua parti, nu neaparat egale. Se pun in tava alternand cele doua culori, apoi se „taie” in 2-3 locuri in tava cu ajutorul unui cutit. Cele doua culori se pot amesteca si cu ajutorul unei furculite.
- Checul se coace la 180 de grade timp de 50-60 de minute. Este un chec usor umed.
- Puteti adauga orice fructe confiate aveti la indemana, se pot folosi stafide, caise, prune sau curmale taiate marunt.
- Se pot adauga doar nuci sau alune( nesarate).
- Compozitia este suficienta pentru un singur chec.
Ingrediente:
- 4 oua
- 200 gr unt moale
- 200 gr zahar
- 50 ml ulei
- 3 linguri de lapte
- 260 gr faina
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 25gr nuca ( 5-6 nuci), 50 gr stafide, 100 gr mix de alune, 50 gr visine din compot
- esenta de rom
- coaja rasa de la o portocala
Glazura: 50 gr ciocolata alba + 1 lingura de ulei
Mod de preparare.
1.Amestecam cu ajutorul unui tel untul cu zaharul.
2.Adaugam treptat ouale si amestecam dupa fiecare.
3.Adaugam uleiul, o lingura de lapte si faina cu praful de copt. Amestecam cu telul.
4.Adaugam coaja de portocala, esenta, nucile, visinele si fructele uscate, apoi impartim compozitia in doua parti.
5. Intr-una dintre parti adaugam cacao si doua linguri de lapte.
6.Turnam alternativ in tava tapetata cu hartie de copt cele doua compozitii. Taiem compozitia cu un cutit in doua – trei parti de-a lungul tavii pana jos pentru un efect mai profund de „marmorat”.
7. Coacem compozitia in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 50-60 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam la racit si apoi glazuram cu ciocolata alba topita cu 1 lingura de ulei si ornam cu alune si fructe uscate. Pudram cu zahar pudra. Pofta buna!