Chec cu mac si lamaie
Chec cu mac si lamaie
Chec cu mac si lamaie , un chec racoros, aromat si delicios cu un gust puternic de lamaie! Imi place foarte mult glazura de lamaie de deasupra. Iar macul imi place si el si il folosesc frecvent la checuri sau la prajituri. Daca voi nu il agreeati, puteti renunta la el. Puteti renunta si la glazura de lamaie de deasupra checului si veti avea un desert mai dulce. Din aceasta compozitie iese 1 singur chec.
Un alt chec delicios din aceeasi categorie este cel cu mac si cirese.
Eu glazura asta cu zeama de lamaie o folosesc si la turta dulce de post facuta la tava.
Este un chec usor umed tot asa cum este si cel cu afine care a fost in topul cautarilor anul acesta ( vezi reteta aici ).
Ingrediente:
- 4 oua
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 140 ml iaurt grecesc
- 230 g faina
- 2 linguri de mac
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 plic de praf de copt
Glazura:
- 3 linguri de zahar pudra
- 3 linguri de zeama de lamaie
Mod de preparare chec cu mac si lamaie.
[AdSense-A]
1.Mai intai mixam ouale cu zaharul ( ouale intregi, fara sa le separam) . Adaugam treptat untul taiat in cubulete si maixam timp de cateva minute la viteza maxima a mixerului.
2. Adaugam iaurtul, praful de copt si coaja+ zeama de lamaie si mixam.
3. Adaugam faina si macul si incorporam cu o spatula. Punem compozitia de chec intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.
4. Coacem checul in cuptorul incins la 180 de grade timp de 45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Este un chec usor umed.
5. Lasam checul la racit si facem glazura. Amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie si cu aceasta glazura ungem cu o pensula checul. Lasam 20-30 de minute checul deoparte sa se intareasca glazura si sa se raceasca si putem portiona. Glazura va crapa usor atunci cand taiem checul, dar nu este nicio problema. Pofta buna!