ChecuriDe Craciun

Chec Marmorat cu mix de fructe si alune

Chec Marmorat cu mix de fructe si alune

Chec Marmorat cu mix de fructe si alune si acoperit apoi cu o mantie alba din ciocolata – un deliciu de sezon.

Sfaturi!

  • Compozitia se imparte in doua parti, nu neaparat egale. Se pun in tava alternand cele doua culori, apoi se „taie” in 2-3 locuri in tava cu ajutorul unui cutit. Cele doua culori se pot amesteca si cu ajutorul unei furculite.
  • Checul se coace la 180 de grade timp de 50-60 de minute. Este un chec usor umed.
  • Puteti adauga orice fructe confiate aveti la indemana, se pot folosi stafide, caise, prune sau curmale taiate marunt.
  • Se pot adauga doar nuci sau alune( nesarate).
  • Compozitia este suficienta pentru un singur chec.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 gr unt moale
  • 200 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri de lapte
  • 260 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 25gr nuca ( 5-6 nuci), 50 gr stafide, 100 gr mix de alune, 50 gr visine din compot
  • esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala

Glazura: 50 gr ciocolata alba + 1 lingura de ulei

Mod de preparare.

1.Amestecam cu ajutorul unui tel untul cu zaharul.

2.Adaugam treptat ouale si amestecam dupa fiecare.

3.Adaugam uleiul, o lingura de lapte si faina cu praful de copt. Amestecam cu telul.

4.Adaugam coaja de portocala, esenta, nucile, visinele si fructele uscate, apoi impartim compozitia in doua parti.

5. Intr-una dintre parti adaugam cacao si doua linguri de lapte.

6.Turnam alternativ in tava tapetata cu hartie de copt cele doua compozitii. Taiem compozitia cu un cutit in doua – trei parti de-a lungul tavii pana jos pentru un efect mai profund de „marmorat”.

7. Coacem compozitia in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 50-60 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam la racit si apoi glazuram cu ciocolata alba topita cu 1 lingura de  ulei si ornam cu alune si fructe uscate. Pudram cu zahar pudra. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker