Chec cu zmeura si lamaie
Chec cu zmeura si lamaie- un chec umed si delicios. Poate fi incadrat mai degraba la categoria prajituri daca tinem cont de consitenta umeda a checului. Se poate face cu orice fructe usoare: zmeura, afine, mure, capsuni. Eu am avut o punguta mica de zmeura la congelator, asa ca am pus cateva fructe colorate si aromate 🙂 A, si ca sa fie si mai delicios, i-am adaugat crema de branza. Veti fi uimiti cat de rapid se face si cat este de delicios.
Ingrediente chec:
- 3 oua
- 140 gr iaurt simplu ( 1 borcanel de iaurt)
- 100 gr unt
- 230-240 gr zahar
- 240 gr faina
- 1 plic de praf de copt
- zmeura
- 1 lingura coaja de lamaie razuita
- 3 linguri de zeama de lamaie
Ingrediente crema:
- 1 lingura crema de branza ( 40 gr)
- 4 linguri frisca lichida ( 40 ml)
- 1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare.
1.Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul.
2.Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La final adaugam coaja de lamaie si cele 3 linguri de zeama de lamaie. Amestecam. Consistenta compozitiei este mai groasa decat la un chec clasic.
3.Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si punem compozitia. Deasupra punem zmeura si dam checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Il lasam aproximativ 40-45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
4.Amestecam crema de branza cu frisca si cu zaharul. Nu este nevoie sa mixam, amestecam cu o lingura. Punem crema de branza deasupra checului complet racit. Pofta buna!
Daca ati incercat aceasta super reteta, dati-ne de stire! 🙂