Retete internationaleRetete VechiTorturi

Tort Chocoflan cu frisca

Tort Chocoflan cu frisca

Tort Chocoflan cu frisca , supranumit si „tortul magic”, este unul dintre cele mai rafinate si mai delicioase torturi. In acelasi timp, este si foarte usor de preparat, iar reteta este una veche, cred ca de cel putin 13-14 ani o cunosc eu. Originar din bucataria mexicana, acest desert este cunoscut pentru stratul sau de flan asezat deasupra unui blat umed de ciocolata. Mie imi place ca este usor racoritor, nu este un tort extrem de dulce, ceea ce il face foarte apreciat.

Bine de stiut

  • Caramelizam zaharul intr-o tigaie si il intindem in tava in acre facem tortul imediat ce il luam de pe foc. Puteam sa il caramelizam si in vasul in care dorim sa coacem tortul.
  • Cantitatile date sunt suficiente pentru o forma rotunda cu diametrul de 21 de cm sau pentru o forma de chec mare.
  • Lasam tortul sa se raceasca in vasul in care l-am copt si apoi il dam la frigider pentru 3-4 ore sau chiar peste noaspte.
  • Trecem lama cutitului pe marginile tortului pentru a-l desprinde de tava, apoi il rasturnam pe un platou.

    Ingrediente blat:

    • 4 oua
    • 5 linguri de zahar
    • 4 linguri cu varf cu faina
    • 1 lingura cu cacao
    • esenta de rom

    Ingrediente crema de zahar ars:

    • 4 oua
    • 400 ml lapte
    • 10 linguri de zahar
    • esenta de vanilie

    + frsica  si fructe pentru ornat

Cum preparam Tort Chocoflan cu frisca

1.Mai intai caramelizam 5 linguri de zahar intr-o tigaie si apoi intindem usor cu o lingura pe fundul si peretii unui vas de yenna sau chiar in vasul in care am caramelizat zaharul daca alegeti sa faceti tortul intr-o forma rotunda.

2.Apoi punem ouale si zaharul intr-un bol si me amestecam bine cu telul. Adaugam si laptele si esenta si amestecam tot cu telul. Turnam aceasta compozitie pentru zaharul caramelizat si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam la copt 25 de minute.

3.Intre timp pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si incorporam usor. Adaugam faina, apoi cacao si esenta si dupa fiecare ingredient amestecam cu o spatula.

4.Punem cu o lingura compozitia de blat peste crema de zahar ars si dam din nou la cuptor pentru inca 25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Eu am copt tortul intr-o forma mare de chec si cu un puiut mic pentru a-l face in forma de ” i ” de la Ion pentru un aniversat pe nume Ion.

5.Lasam tortul la racit, apoi il dam la frigider pentru cateva ore. Trecem un cutit cu lama lata pe marginile tortului pentru a-l desprinde bine de peretii tavii si il rasturnam pe un platou. Ornam cu frisca sau dupa preferinta. Pofta buna! Tortul cu crema de zahar ars a fost un real succes, a fost apreciat de toata lumea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker